ρύζι με γαρίδες και ανανά

ρύζι με γαρίδες και ανανά

Χρειαζόμαστε
250 γρ. αρωματικό ρύζι Thai η Basmati
350 γρ. γαριδούλες καθαρισμένες
3/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κόκκινες πιπεριές σε λωρίδες
μισό φλιτζάνι ξύδι μπαλσάμικο λευκό
1/4 φλιτζ. σάλτσα σόγιας

1/4 φλιτζ. Worcestershire sauce
1/3 φλιτζ. ζάχαρη
3 γεμάτες κουταλιές κέτσαπ πικάντικη
2-3 σταγόνες ταμπάσκο
2 κουταλιές αλεύρι
λίγο αλάτι
1 και 1/3 φλιτζ. νερό
6 φέτες ανανά από κονσέρβα (σε φυσικό χυμό)
Το φτιάχνουμε
Βράζουμε και στραγγίζουμε καλά το ρύζι. Βράζουμε για 10-15 λεπτά τις γαρίδες, τις οποίες πρώτα έχουμε καθαρίσει από το κέλυφος και το κεφάλι, και έχουμε αφαιρέσει προσεκτικά το εντεράκι τους. Αφήνουμε ρύζι και γαρίδες στην άκρη.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για λίγο τα κρεμμύδια και τις πιπεριές. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, φροντίζοντας να διαλυθεί καλά το αλεύρι. Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά περίπου.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τις γαρίδες και τον ανανά σε κομμάτια και τα βάζουμε για 1-2 λεπτά να πάρουν όλα μια τελευταία βράση.
Σερβίρουμε το ρύζι και το περιχύνουμε με την σάλτσα μας.
Καλή επιτυχία.

http://syntageskardias.blogspot.gr/

Leave A Response