Πεντανόστιμη ταραμοσαλάτα που θα γλύφετε και τα δάχτυλά σας!

Πεντανόστιμη ταραμοσαλάτα που θα γλύφετε και τα δάχτυλά σας!

Υλικά
100 gr. άσπρο ταραμά
50 gr. κόκκινο ταραμά
3 – 4 λεμόνια

2 – 3 κρεμμύδια μέτρια
1 κιλό πατάτες
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στα τέσσερα. Τις βράζουμε μέχρι να λειώνουν. Κατά τη διάρκεια που βράζουν οι πατάτες ψιλοκόβουμε 2 κρεμμύδια στο multi μαζί με το χυμό από 2 λεμόνια. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τα 2 είδη ταραμά και ανακατεύουμε καλά. Επόμενο βήμα είναι εφόσον έχουν βράσει καλά οι πατάτες, να τις λειώσουμε στο multi. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από τις λειωμένες πατάτες στο μείγμα με τον ταραμά και ανακατεύουμε καλά. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε ανάλογα με τα γούστα μας επιπλέον πατάτες. Μπορεί να χρειαστεί να ενισχύσουμε τη γεύση με λίγο λεμόνι ακόμα ή και κρεμμύδι. Μετά από καθετί που προσθέτουμε ανακατεύουμε καλά και ξαναδοκιμάζουμε μέχρι να φέρουμε τη γεύση εκεί που θέλουμε. Στο τέλος αφού προσθέσουμε και το ελαιόλαδο θα έχουμε φτιάξει μια υπέροχη ταραμοσαλάτα, γλύφοντας τα δάχτυλά μας στην κυριολεξία!! Μετά από μερικές ώρες στο ψυγείο η γεύση της θα απογειωθεί.
Καλή σας απόλαυση!

taramas2

  • Ο άσπρος ταραμάς είναι καλύτερης ποιότητας, όμως τον αναμειγνύω με κόκκινο γιατί μου αρέσει η ροζ απόχρωση που έχει στο τέλος η ταραμοσαλάτα!
  • Πρέπει να λειώσετε τις πατάτες πριν κρυώσουν γιατί μετά σφίγγουν. Για ευκολία χρησιμοποιήστε το multi συν ότι θα έχετε βελούδινο αποτέλεσμα. Εάν δεν θέλετε να έχει η πατατοσαλάτα σας κρεμώδης υφή λειώστε λίγη ποσότητα πατάτας με το πιρούνι.
  • Φροντίστε να μην σουρώσετε τις πατάτες πολύ καλά. Πρέπει να έχουν «λίγο» νεράκι. Επίσης φροντίστε να κρατήσετε το νερό που έβρασαν οι πατάτες για να το χρησιμοποιήσετε, ώστε να αραιώσετε την ταραμοσαλάτα, σε περίπτωση που σας βγει πολύ σφιχτή στο τέλος. Γι’ αυτό, φροντίζουμε να βράσουμε τις πατάτες αφού πρώτα τις καθαρίσουμε από τα φλούδια.
  • Επειδή πολλοί την Καθαρά Δευτέρα δεν τρώνε λάδι παρασκευάζουμε την ταραμοσαλάτα χωρίς λάδι. Εάν μας περισσέψει μπορούμε να προσθέσουμε λίγο λάδι την επόμενη ημέρα.
  • ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Σε περίπτωση που θέλετε να ενισχύσετε την ταραμοσαλάτα στο τέλος με επιπλέον ταραμά φροντίστε να λειώσετε την ποσότητα που θέλετε με μερικές σταγόνες λεμόνι!

Leave A Response