Ρομποτική Γαστρεκτομή Sleeve

Ρομποτική Γαστρεκτομή Sleeve

Η ρομποτική sleeve γαστρεκτομή είναι μια επέμβαση κατά της παχυσαρκίας. Με την επέμβαση αυτή ο ασθενής χάνει βάρος λόγω της μειώσεις της τροφής που μπορεί να καταναλώσει. Δηλαδή η επέμβαση sleeve είναι μια επέμβαση περιοριστικού τύπου.

Η ρομποτική sleeve γαστρεκτομή έχει σαν σκοπό να μικρύνει το στομάχι του ασθενούς, αυτό γίνεται μετά από την αφαίρεση μέρους του, το στομάχι τότε μοιάζει σαν ένα μανίκι (sleeve). Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του μεγέθους του στομαχιού χωρίς να επηρεάζονται οι λειτουργίες του (π.χ. οι βιταμίνες προσλαμβάνονται κανονικά από τις τροφές και δεν υπάρχει ανάγκη πρόσληψης συμπληρωμάτων βιταμινών).

Η ρομποτική γαστρεκτομή sleeve έχει μεγάλα πλεονεκτήματα γιατί:

  • Το τμήμα του στομαχιού που αφαιρετέ παράγει μία ορμόνη που είναι υπεύθυνη για τη δημιουργία του αισθήματος πείνας.
  • Δεν μένουν ξένα σώματα μέσα στον οργανισμό (π.χ. πλέγμα, δακτύλιος) και οι  τομές είναι πολύ μικρές οπότε υπάρχουν μικρότερες πιθανότητες μετεγχειρητικών επιπλοκών.
  • Μετά από την επέμβαση δεν απαιτείται μακροχρόνια παρακολούθηση του ασθενούς
  • Η επέμβαση είναι αναίμακτη
  • Δεν υπάρχει μεγάλος μετεγχειρητικός πόνος
  • Μικρή διάρκεια νοσηλείας του ασθενούς
  • Μικρή διάρκεια αποκατάστασης

Η ρομποτική επέμβαση επίσης δίνει μεγάλα πλεονεκτήματα και στον χειρουργό αφού εξαλείφει το φυσικό τρόμο του χεριού, ο χειρουργός δεν έχει μεγάλη φυσική κόπωση, ο χειρουργός έχει μεγαλύτερη ακρίβεια χειρισμών (τα ρομποτικά χεριά μπορούν να εκτελούν τις κινήσεις του ανθρώπινου χεριού)  και τέλος έχει καλύτερη εικόνα της κατάστασης αφού χρησιμοποιείται τρισδιάστατη οθόνη, έτσι δημιουργείται η αίσθηση ότι τα χέρια του χειρουργού βρίσκονται  μέσα στο σώμα του ασθενούς.

http://www.iator.gr/

Leave A Response