Με το νέο CR-V και τρεις νέους κινητήρες η Honda στο Παρίσι.

Με το νέο CR-V και τρεις νέους κινητήρες  η Honda  στο Παρίσι.

Η Honda παρουσιάζει τρεις νέους κινητήρες Earth Dreams Technology στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού, καθώς και το νέο CR-V ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Η Honda πρόκειται να παρουσιάσει μία πλήρως ανανεωμένη οικογένεια μοντέλων και κινητήρων για το 2015. Από την άνοιξη της επόμενης χρονιάς, το δημοφιλές CR-V θα προσφέρεται με ισχυρότερο κινητήρα diesel και με ένα προαιρετικό, αποδοτικό αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων. Το εξωτερικό θα ανανεωθεί πλήρως με νέους προβολείς, εμπρός μάσκα, προβολείς ομίχλης, προστατευτική ποδιά και προφυλακτήρα που θα αναβαθμίσουν αισθητικά το εμπρός τμήμα. Πίσω, νέα φώτα LED με μία πιο μοντέρνα σχεδίαση πίσω πόρτας και προφυλακτήρα ολοκληρώνουν τις βελτιώσεις.

Το τετρακίνητο CR-V θα εφοδιάζεται με τον ισχυρότερο, τετρακύλινδρο 1.6 i-DTEC diesel της σειράς Earth Dreams Technology της Honda. Αυτός ο κινητήρας νέας γενιάς προσφέρει πολύ καλές επιδόσεις και χαμηλές εκπομπές CO2, έχοντας μία από τις καλύτερες αναλογίες ισχύος-απόδοσης στην αγορά. Στο CR-V αντικαθιστά τον προηγούμενο 2.2 i-DTEC diesel.

Σε συνδυασμό με το εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ο νέος ισχυρότερος diesel αποδίδει 160 PS και 350 Nm, με εκπομπές CO2 κάτω από 130 g/km, βελτίωση 11% συγκριτικά με την προηγούμενη μονάδα. Για πλήρη αξιοποίηση της απόδοσης του νέου κινητήρα στο CR-V, το νέο μοντέλο διατίθεται επίσης με ένα νέο αυτόματο κιβώτιο εννέα ταχυτήτων, με εκπομπές CO2 κάτω από 135 g/km, που μεταφράζεται σε βελτίωση 20% σε σχέση με τον προκάτοχό του. Το δικίνητο diesel CR-V, που διατίθεται με μηχανικό κιβώτιο, θα εξακολουθήσει να εφοδιάζεται με τον 120 PS 1.6 i-DTEC diesel, πλέον με εκπομπές ρύπων 117 g/km.

Στο περίπτερο της Honda στο Παρίσι θα παρουσιαστεί ένα πρωτότυπο του μικρού SUV HR-V που ανακοίνωσε πρόσφατα η εταιρία. Το προσθιοκίνητο HR-V, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2015, προσφέρεται με δύο κινητήρια σύνολα, ένα βενζινοκινητήρα 1.5 i-VTEC και τον ελαφρύ 1.6 i-DTEC diesel, και τα δύο της σειράς Earth Dreams Technology της Honda. Αμφότερα συνδυάζονται με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ενώ η μονάδα 1.5 i-VTEC μπορεί να συνδυάζεται επίσης με ημιαυτόματο CVT.
Δίπλα στο HR-V, ευρωπαϊκό ντεμπούτο κάνει και το πρωτότυπο του Jazz. Το νέο Ευρωπαϊκό Jazz που θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2015 θα προσφέρει βελτιωμένη οικονομία καυσίμου και υψηλότερες επιδόσεις χάρη στο νέο κινητήρα της σειράς Earth Dreams Technology. Ο νέος βενζινοκινητήρας 1.3 i-VTEC υποστηρίζεται είτε από εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο (που αντικαθιστά το προηγούμενο πεντατάχυτο) ή από ένα CVT.

 

http://www.4troxoi.gr

Leave A Response