Τραγωδία σε άσκηση. Τρεις στρατιώτες νεκροί από έκρηξη όλμου

Τραγωδία σε άσκηση. Τρεις στρατιώτες νεκροί από έκρηξη όλμου

Τραγωδία σημειώθηκε στις ένοπλες δυνάμεις όταν κατά τη διάρκεια άσκησης με βαρέα όπλα στον Βόλο διερράγη σωλήνας όλμου με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο επαγγελματίας οπλίτες και ένας οπλίτης θητείας.

Εκτός από τους τρεις νεκρούς έχει τραυματιστεί βαρύτατα ένας υπολοχαγός ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι εκτός κινδύνου, με τραύμα στο κοιλιακό τοίχωμα εξωτερικά.

Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή του ΓΕΣ, περί τις 13:30, στο Πεδίο Ασκήσεων «Γλαφυρών», κατά την πραγματοποίηση προγραμματισμένων βολών Βαρέων Όπλων Πεζικού με όλμους 81χιλ, «διερράγη» ο σωλήνας του όλμου.

Το δυστύχημα συνέβη κατά τη διάρκεια άσκησης στο Πεδίο Βολού Γλαφυρών Βόλου ενώ οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε δεν έχουν διευκρινιστεί.

Ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος κήρυξε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις και έδωσε εντολή στον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Ιωάννη Λαμπρόπουλο και στον Αρχηγό ΓΕΣ Χρίστο Μανωλά να μεταβούν στον τόπο του δυστυχήματος. Ζήτησε επίσης, από τον αρχηγό ΓΕΣ να ολοκληρώσει τάχιστα τις έρευνες για τα ακριβή αίτια.

Ήδη έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τις αρμόδιες στρατιωτικές αρχές, ενώ η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες των θανόντων.

Μιλώντας στους βουλευτές της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο κ. Αβραμόπουλος εξέφρασε τη βαθύτατη οδύνη του για το τραγικό συμβάν, δηλώνοντας συγκλονισμένος.

Εξέφρασε παράλληλα τη βεβαιότητα ότι η ενδελεχής έρευνα που έχει διαταχθεί «θα φωτίσει αυτό που συνέβη».

 

ww.opinionpost.gr

Leave A Response