Καλαμάρι γεμιστό α λα Ιτάλια

 

    • 1000 γρ καλαμαράκι καθαρισμένο
    • ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
    • 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
    • 3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
    • 2 κουτ. σούπας κάπαρη ξαλμυρισμένη
    • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένη ντομάτα
    • 8 μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι, χονδροκομμένες
    • ¼ φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί

  • 3 γεμάτες κουτ. σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Για την σάλτσα: 3 φλιτζάνια ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 2 φύλλα δάφνης ή 1 κλωναράκι δενδρολίβανο
  • 2 σκόρδο ολόκληρο
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Λίγο αλάτι
  • 1 πρέζα ζάχαρη

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1Ξεπαγώνετε το καλαμάρι, το πλένετε μέσα και έξω και το στεγνώνετε σε χαρτί κουζίνας
  • 2Αφαιρείτε τα πλοκάμια, τα ψιλοκόβετε και τα αλατίζετε ελαφρά
  • 3Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το σκόρδο
  • 4Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα πλοκάμια και στην συνέχεια ένα – ένα προσθέτετε τον μαϊντανό, την κάπαρη, την ντομάτα, τις ελιές και το κρασί. Αφήνετε την γέμιση να σιγοβράσει και να πιει τα χυμούς της
  • 5Προσθέτετε την φρυγανιά, το αλάτι και το πιπέρι
  • 6Βάζετε όλα τα υλικά της σάλτσας σε πλατιά ρηχή κατσαρόλα η σε βαθύ τηγάνι με καπάκι και την αφήνετε να σιγοβράζει όση ώρα ετοιμάζετε τα καλαμαράκια
  • 7Ανοίγετε το κορμό από τα καλαμαράκια και τα γεμίζετε με την γέμιση
  • 8Φροντίζετε να μην γεμίσουν τελείως γιατί τα καλαμαράκια μαζεύουν με το ψήσιμο
  • 9Καρφώνετε το άνοιγμα με μια οδοντογλυφίδα, τοποθετείτε τα γεμισμένα καλαμαράκια στην σάλτσα που σιγοβράζει και τα αφήνετε να βράσουν για 30΄ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν
  • 10Τα σερβίρετε ζεστά με την σάλτσα τους και τα συνοδεύετε με ζυμαρικά της αρεσκείας σας

http://www.tlife.gr/

 

Leave A Response