Γεμιστό καλαμάρι

Γεμιστό καλαμάρι

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου αποκαλύπτει μοναδικά μυστικά γεύσης, tips απόλαυσης, αλλά και συνταγές που θα απογειώσουν τη μαγειρική σας!

ΥΛΙΚΑ

4 καλαμάρια μεγάλα
4 ΚΣ ελαιόλαδο
1-1/2 φλ. βρασμένη Κινόα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο

1 Πιπεριά ψιλοκομμένη
2 λιαστές Ντομάτες ψιλοκομμένες
2 ΚΣ κουνουνάρι
2 ΚΣ σταφίδα
1/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί|
2 ΚΣ άνιθο
Αλάτι & Πιπέρι

Σάλτσα :

300 γραμμ. σπανάκι ψιλοκομμένο
4 ΚΣ ελαιόλαδο
2 φλ ψιλοκομμένες ντομάτες
Λίγο θυμάρι
Αλάτι – πιπέρι

Σαλάτα:

Φρέσκο σπανάκι
Ανάμεικτα πράσινα λαχανικά
1 φλ. βρασμένη κινόα
2 φλ. βρασμένα όσπρια
1 αβοκάντο

Σως:

1/3 φλ ελαιόλαδο
4 λιαστές ντομάτες
4 ΚΣ μπαλσάμικο
Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προετοιμάζετε το κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρείτε στη συσκευασία.
Συνήθως το ξεπλένουμε με άφθονο τρεχούμενο νερό αφού το έχουμε μουλιάσει για μερικές ώρες.
Βράζετε 350γρ κινόα σε 700ml νερού για 15 λεπτά.
Κατεβάζετε από την φωτιά και αφού κρυώσει 1-2 λεπτά το σκεπάζετε με μία βαμβακερή πετσέτα και το αφήνετε να φουσκώσει.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ο C.
Μουλιάζετε τις λιαστές ντομάτες σε νερό για να μαλακώσουν.
Κόβετε τις πιπεριές στη μέση κατά μήκος και αφαιρείτε τα σπόρια.
Αφήνετε στην άκρη τα μισά (για να γεμιστούν αργότερα) και ψιλοκόβετε τα υπόλοιπα.
Πλένετε καλά τα πράσα και τα ψιλοκόβετε.
Κόβετε σε λεπτά κομματάκια και τις λιαστές ντομάτες.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σωτάρετε τα πράσα, τις ψιλοκομμένες πιπεριές και τις λιαστές ντομάτες για 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
|Ανακατεύετε σε μπολ τα σωταρισμένα λαχανικά για τη γέμιση μαζί με το κινόα.
Τοποθετείτε τα 4 μισά κομμάτια πιπεριές σε ταψάκι.

Γεμίζετε με κουτάλι τις πιπεριές με τη γέμιση που ετοιμάσαμε.
Ψήνετε στον φούρνο για 10-15, μέχρι να πάρει χρώμα η γέμιση και να είναι έτοιμα για σερβίρισμα τα γεμιστά με κινόα.

http://www.antenna.gr/

 

 

 

Leave A Response