Βοσνία – Ιράν 3-1

Βοσνία – Ιράν  3-1

Εστω και αν ήταν πλέον αργά, η Βοσνία δικαιολόγησε μέρος από τα όσα εγκωμιαστικά είχαν γραφτεί γι’ αυτήν πριν την έναρξη του Μουντιάλ και μετά τον αγώνα με την Αργεντινή. Παρά το γεγονός ότι το όνειρο της πρόκρισης είχε πετάξει, οι παίκτες του Σούσιτς έκαναν το χρέος τους, επικρατώντας δίκαια με 3-1, αποφεύγοντας την τελευταία θέση του γκρουπ.

Η Βοσνία έβαλε τέλος σε ένα αρνητικό σερί πέντε αγώνων απέναντι στο Ιράν, μιας και μετρούσε τέσσερις ήττες και μόλις μια ισοπαλία. Ηταν καλύτερο στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και έφτασε δίκαιο στο τρίποντο, κόντρα σε έναν αντίπαλο που ήθελε, αλλά εμφανώς δεν μπορούσε.
Πάντως, οι Ιρανοί πέτυχαν το πρώτο τους γκολ στο Μουντιάλ, αν και αυτό δεν βοήθησε για να αποφύγουν την τελευταία θέση του γκρουπ, με τον Τζέκο να γίνεται με τη σειρά του ο πρώτος σκόρερ της Βοσνίας, με το τέρμα που πέτυχε και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του. Η Αργεντινή και η Νιγηρία πέρασαν στους «16».
Τα γκολ: 23′ Τζέκο, 59′ Πιάνιτς, 82′ Κουτσανεζάντ, 83′ Βρσάγεβιτς.
Κάρτες: 78′ Μπέσιτς, 88′ Ανσαριφάρντ.
ΒΟΣΝΙΑ: Μπέγκοβιτς, Κολάσινατς, Σπάχιτς, Σούνιτς, Βρσάγεβιτς, Χάτζιτς (61′ Βράνιες), Πιάνιτς, Μπέσιτς, Σούσιτς (79′ Σαλίχοβιτς), Ιμπίσεβιτς, Τζέκο (84′ Βίστσα).
ΙΡΑΝ: Χαγιγί, Χοσεϊνί, Σαντεγί, Μονταζερί, Πουλαντί, Νεκουνάμ, Τεϊμουριάν, Σοτζαΐ (46′ Χεϊνταρί), Ντεζαγιέ (68′ Ανσαριφάρντ), Χαζσαφί (63′ Τζαχανμπάχς), Κουτσανεζάντ.

 

http://www.pelop.gr

Leave A Response