«To Boeing 777 συνετρίβη στον νότιο Ινδικό. ‘Ολοι οι επιβαίνοντες νεκροί»

«To Boeing 777 συνετρίβη στον νότιο Ινδικό. ‘Ολοι οι επιβαίνοντες νεκροί»

Τραγικός επίλογος στην υπόθεση του αεροσκάφους της Malaysia Airlines που αγνοείται από τις 8 Μαρτίου, με 239 επιβαίνοντες. Ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Νατζίμπ Ραζάκ, ανακοίνωσε επίσημα, αυτό που φοβόταν όλοι καθώς οι μέρες περνούσαν χωρίς να υπάρχει κανένα σημάδι ζωής από τη μοιραία πτήση.

«Η τελευταία θέση του αεροσκάφους ήταν στη μέση του Ινδικού Ωκεανού, δυτικά του Περθ της Αυστραλίας», ανακοίνωσε ο Νατζίμπ Ραζάκ σε δήλωση του προς τον Τύπο, αφού ενημέρωσε σχετικά τους συγγενείς των επιβαινόντων του Boeing 777.

«Πρόκειται για μια απομακρυσμένη περιοχή, μακριά από οποιοδήποτε σημείο προσγείωσης. Γι’ αυτό με βαθιά θλίψη και απογοήτευση πρέπει να σας ενημερώσω ότι, σύμφωνα με τα νέα αυτά στοιχεία, η πτήση MH370 ολοκλήρωσε το ταξίδι της στον νότιο Ινδικό Ωκεανό».

Όπως επεσήμανε ο Νατζίμπ Ραζάκ, οι πληροφορίες αυτές προήλθαν από τη βρετανική υπηρεσία έρευνας αεροπορικών ατυχημάτων.

«Κανένας από τους επιβαίνοντες δεν έχει επιβιώσει», αναφέρει ένα μήνυμα της αεροπορικής εταιρείας στα κινητά τηλέφωνα των συγγενών τους, σύμφωνα με το BBC.

Ο μαλαισιανός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι περισσότερες λεπτομέρειες για τα νέα στοιχεία που έχουν έρθει στο φως σχετικά με το Μπόινγκ θα παρουσιαστούν την Τρίτη.

Η πτήση MH370 της Malaysia Airlines εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου, περίπου μία ώρα αφού απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ με κατεύθυνση το Πεκίνο. Στο αεροπλάνο βρίσκονταν 227 επιβάτες και 12 μέλη του πληρώματος.

Έκτοτε δεν έχει εντοπιστεί κανένα σήμα ή άλλο στοιχείο για το Μπόινγκ, όμως κάποια συντρίμμια που βρέθηκαν στη θάλασσα στα ανοικτά της Αυστραλίας ενδέχεται να προέρχονται από αυτό.

Eλπίδες για εύρεση του χαμένου αεροσκάφους τα δύο νέα αντικείμενα που εντόπισε αυστραλιανό αεροσκάφος στο νότιο Ινδικό Ωκεανό. Αυστραλιανό πλοίο που βρίσκεται κοντά στην περιοχή σπεύδει για την ανάσυρση των δύο ευρημάτων εντός των επομένων ωρών.

Κινεζικό στρατιωτικό αεροσκάφος είχε αναφέρει νωρίτερα ότι εντόπισε σειρά αντικειμένων που επέπλεαν στην περιοχή των ερευνών, αλλά αεροσκάφος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ δεν κατόρθωσε να τα βρει.

Τι πιστεύουν οι ερευνητές ότι συνέβη στη μοιραία πτήση του Boeing 777;

Η βρετανική υπηρεσία έρευνας αεροπορικών ατυχημάτων και η εταιρεία Inmarsat ανέλυσαν τις πληροφορίες των δορυφόρων.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι κάποιος που βρισκόταν στο αεροπλάνο έκλεισε τα συστήματα επικοινωνίας του. Ορισμένα στοιχεία που καταγράφηκαν σε στρατιωτικά ραντάρ δείχνουν ότι το Boeing έστριψε δυτικά και πέρασε εκ νέου πάνω από την χερσόνησο της Μαλαισίας, προφανώς υπό τον έλεγχο ενός ικανού πιλότου.

Αυτό τους οδήγησε να επικεντρωθούν στα ενδεχόμενα αεροπειρατείας ή δολιοφθοράς, όμως δεν απέκλειαν την πιθανότητα να υπήρξαν τεχνικά προβλήματα.

Το ασθενές σήμα που εντόπισε η Inmarsat έδειξε επίσης ότι το αεροπλάνο πετούσε για περίπου έξι ώρες, όμως οι αρχικές αναλύσεις δεν μπόρεσαν παρά να τοποθετήσουν το τελικό του σήμα σε έναν από τους δύο άξονες, τον βόρειο και τον νότιο, όπου διεξάγονταν οι έρευνες τις τελευταίες ημέρες.

http://www.pathfinder.gr/

Leave A Response