ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΪΛΙΑ

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΪΛΙΑ

Το χιονοδρομικό κέντρο του Λαϊλιά βρίσκεται σε υψόμετρο 1.600 μέτρα στη βόρεια πλευρά του Αλή Μπαμπά μέσα σε δάσος από οξιές και έλατα. Χαρακτηρίζεται από πολύ καλή χιόνωση, που διαρκεί αρκετούς μήνες. Είναι δημιούργημα του Ε.Ο.Σ. Σερρών και απέχει από την πόλη των Σερρών 27 χλμ και από τη Θεσσαλονίκη 110χμ.
Το χιονοδρομικό διαθέτει, συνολικά, δύο πίστες, μία μέτριας δυσκολίας μήκους 1000 μ. και πλάτους 70 μ., η οποία εξυπηρετείται από ένα συρόμενο χιονοδρομικό αναβατήρα μήκους 850 μ. που μπορεί να μεταφέρει 700 άτομα την ώρα και ένα μικρό συρόμενο αναβατήρα μήκους 200 μ. για αρχαρίους. Τα φώτα που έχουν τοποθετηθεί στην πίστα επιτρέπουν το νυχτερινό σκι. και μία δρόμων αντοχής. Στις πίστες σας μεταφέρουν τρεις συρόμενοι αναβατήρες (1 baby lift). Αν και μικρό το χιονοδρομικό του Λαϊλιά είναι καλά οργανωμένο.

Στο τέρμα της χιονοδρομικής πίστας υπάρχει ένα ωραιότατο σύγχρονο χιονοδρομικό περίπτερο (σαλέ) με εστιατόριο, αναψυκτήριο και κοιτώνες που διαθέτουν κεντρική θέρμανση. Σε απόσταση περίπου 3 χλμ. από τη πίστα βρίσκεται το Ορειβατικό Καταφύγιο του ΕΟΣ, ένα κτίριο τριώροφο, σε άριστη κατάσταση με κεντρική θέρμανση και κλίνες για 80 άτομα.

Η τοποθεσία είναι ειδυλλιακή, ανάμεσα σε δάση οξιάς και πεύκης και ήπιες βουνοκορφές. Στο χιονοδρομικό κέντρο Λαϊλιά πραγματοποιούνται κάθε χρόνο πανελλήνιοι αγώνες καταβάσεων και δρόμου αντοχής, περιφερειακά πρωταθλήματα, τοπικοί και άλλοι χιονοδρομικοί αγώνες.

 

http://www.0030.gr

Leave A Response