Η ιστορία του ελληνικού rock – Νικόλας Ασιμος

Η ιστορία του ελληνικού rock – Νικόλας Ασιμος

Η εποχή της ωριμότητας (1970 – 1980)
Την ίδια περίοδο ο Νικόλας Ασιμος ξεκινά την ιδιόρρυθμη μοναχική πορεία του στο ελληνικό ροκ, και γενικότερα στο ελληνικό λαϊκό τραγούδι. Μετά από μικρές απόπειρες σε μουσικοθεατρικές παραστάσεις και σε σκηνές της Πλάκας, εγκαθίσταται στα Εξάρχεια, όπου ηχογραφεί και κυκλοφορεί διακινώντας και πουλώντας ο ίδιος μια σειρά κασετών, που θα αποτελέσει το σημαντικότερο έργο του, παρά την πρωτόλεια μορφή των ηχογραφήσεων.

Το Σεπτέμβριο του 1978 κυκλοφορεί η πρώτη του κασέτα Παράνομη κασέτα Νο 000001

Με το βαρέλι που για να βγει το σπάει, όπου περιέχονται νέες ηχογραφήσεις των δύο τραγουδιών του πρώτου του σίνγκλ και τραγούδια της προηγούμενης περιόδου του.

nikolas-asimos

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το φθινόπωρο του 1979 με τη συμμετοχή του Χρήστου (ή Τόλη) Ζυγομαλά και άλλων μουσικών που σχηματίζουν το περιστασιακό σχήμα Exarhia square band βγάζει την τριπλή κασέτα Μπέλα με χωρίς ταμπέλα:
Παράνομη κασέτα Νο 000002 Είμαι παλιάνθρωπος

Παράνομη κασέτα Νο 000003 Γιατί φοράς κλουβί

paranomes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Παράνομη κασέτα Νο 000004 Klaste eleftheros

Το 1980 κυκλοφορεί το τυπωμένο από τον ίδιο βιβλίο του Αναζητώντας κροκανθρώπους, όπου παραθέτει στίχους, ποιήματα, μπροσούρες,προκηρύξεις, θεατρικά του έργα, αφίσες από παραστάσεις και γενικά κάθε γραπτό δημιούργημά του.
Ο Νικόλας Ασιμος στήνει αυτοσχέδιες μουσικοθεατρικές παραστάσεις δρόμου, με πρωταγωνιστή τον ίδιο, και έρχεται σε αντίθεση με κάθε καθεστημένο, προξενώντας αντιδράσεις που θα τον απομονώσουν, και μετά από δικαστικές εμπλοκές του και εγκλεισμούς σε ψυχιατρεία θα τον οδηγήσουν στην αυτοκτονία το 1989.

Περισσότερα για το Νικόλα Ασιμο

Ντοκυμαντέρ για τον Νικόλα Ασιμο – Μηχανή του χρόνου

 

 

http://historiatouellhnikourock.blogspot.gr/

Leave A Response