Συνεδρίαση προέδρων ΕΛΜΕ με ΟΛΜΕ για τις κινητοποιήσεις

Συνεδρίαση προέδρων ΕΛΜΕ με ΟΛΜΕ για τις κινητοποιήσεις

Για τα επόμενα βήματα στις κινητοποιήσεις αποφασίζουν οι καθηγητές
Μετά από την πρώτη πενθήμερη απεργία τους, η οποία ολοκληρώνεται σήμερα, Παρασκευή, οι καθηγητές αποφασίζουν για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους, οι οποίες, όπως είχαν προαναγγείλει, αναμένεται να είναι επαναλαμβανόμενες.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στη σημερινή συνεδρίαση των προέδρων των ΕΛΜΕ με το προεδρείο της ΟΛΜΕ.

Την Πέμπτη συνεδρίασαν οι τοπικές ενώσεις των εκπαιδευτικών μέσης εκπαίδευσης, χωρίς συγκεκριμένη πρόταση από την Ομοσπονδία τους.

Προηγήθηκε συνεδρίαση του προεδρείου της Ομοσπονδίας, η οποία ολοκληρώθηκε χωρίς κοινή πρόταση προς τις ΕΛΜΕ. Οι παρατάξεις που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ προτείνουν νέα 5μερη απεργία, το ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) 48ωρες επαναλαμβανόμενες, η ΠΑΣΚΕ (ΠΑΣΟΚ) μία 3ημερη και η ΔΑΚΕ (ΝΔ) μία 48ωρη.

Η συμμετοχή πάντως στην απεργία φαίνεται ότι παρουσιάζει κάμψη, όπως δήλωσε και στο ΑΜΠΕ το μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος.

Σύμφωνα στοιχεία που έχει ο ίδιος στη διάθεσή του, στη Γ’ Αθήνας το ποσοστό συμμετοχής έπεσε στο 44% από 59% χθες, στα Τρίκαλα στο 22% από 40%, στη Λάρισα στο 27% από 47% και στην Χαλκιδική στο 40% από 65%. «Κάθε μέρα απεργίας αφαιρεί από την τσέπη των απεργών από 60 έως 70 ευρώ. Με τόσες περικοπές που έχουν γίνει στους μισθούς, δεν είναι εύκολη μια απεργία διαρκείας» είπε.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave A Response