Κι όμως, αυτό είναι εκτυπωτής, η Samsung δείχνει το νέο κόνσεπτ

Κι όμως, αυτό είναι εκτυπωτής, η Samsung δείχνει το νέο κόνσεπτ

Αφού έφτιαξε με την ιαπωνική τεχνική origami έναν εκτυπωτή laser, έναν άλλο που μπορείτε να ντύσετε με χρώματα και ένα τρίτο που δεν έχει βίδα, η Samsung Electronics έφερε μαζί της στην έκθεση καταναλωτικών ηλεκτρονικών του Βερολίνου εκτυπωτές που δεν μοιάζουν και δεν είναι μόνο εκτυπωτές.

Δείτε πως διπλώνεται ο εκτυπωτής Origami

Οι εκτυπωτές με το νέο κόνσεπτ που κάνουν τους παλιούς, κλασικούς laser να μοιάζουν πλέον μπανάλ, η Samsung επιχειρεί να τους επαναφέρει στην μόδα επεμβαίνοντας ριζικά στον σχεδιασμό τους. Εξάλλου, οι εκτυπωτές Origami, ο Wave και ο Clip πήραν το κορυφαίο, το χρυσό βραβείο IDEA (International Design Excellent Awards) για την πρωτότυπη σχεδίασή τους το 2013.

Οι μοδάτοι εκτυπωτές πρέπει να είναι φορητοί, εύχρηστοι και να έχουν μοντέρνα σχεδίαση. Εκτός από αυτά τα βασικά χαρακτηριστικά όμως, η Samsung προσθέτει και κάτι ακόμα: να μην είναι μόνο εκτυπωτές, χωρίς φυσικά να εννοεί τους πολυλειτουργικούς που αντιγράφουν έγγραφα και στέλνουν φαξ εκτός από το να τυπώνουν.

Στην σειρά Concept, υπάρχουν τρία μοντέλα σε αντισυμβατικά σχήματα, είναι πολύχρωμοι και φτιαγμένοι από νέα υλικά, προσδίδοντάς ένα νέο και ανάλαφρο στιλ.

Ο Indie μοιάζει με τα ραδιόφωνα της δεκαετίας του 1960, και αντί να μεταδίδει από τα ραδιοκύματα, προτιμάει να τροφοδοτεί smartphone και να εκπέμπει μουσική: έχει ενσωματωμένα ηχεία στο μπροστινό του μέρος για ανώτερη ποιότητα ήχου και το το smartphone φορτίζεται.

Η σχεδίαση στον Wave είναι μινιμαλιστική, εμπνευσμένη από την ανατολική Κίνα, μας μεταφέρει ο Νοτιοκορεάτης κατασκευαστής. «Ο όμορφος σχεδιασμός του, όμως, δεν είναι το μοναδικό του προτέρημα, καθώς με τη σύνδεση ενός smartphone στον εκτυπωτή, ο χρήστης μπορεί άμεσα να εκτυπώσει αρχεία που έχει αποθηκευμένα στο smartphone».

Ο Smarty είναι το μόνο αναλογικό μοντέλο στη σειρά Samsung Concept, και επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν άμεσα την ποσότητα του τόνερ που απομένει. Ο καινοτόμος σχεδιασμός του δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να βλέπουν την ποσότητα που έχει απομείνει, ενισχύοντας έτσι την αξία των αναλώσιμων.
samsung_printer1
Ο One & One είναι ένας μονόχρωμος λέιζερ που διαθέτει… δύο κασέτες μελάνης επιτρέποντας στους χρήστες να εκτυπώσουν δύο χρώματα με την προσθήκη ενός επιπλέον – κυανό, φούξια ή κίτρινο – εκτός από το μαύρο. Αυτός ο, κατεξοχήν ασπρόμαυρος, εκτυπωτής μπορεί να υπερηφανεύεται για τον υβριδικό σχεδιασμό του που του επιτρέπει να εκτυπώνει με δύο διαφορετικά χρώματα.

In.gr Τεχνολογία

Leave A Response