Σκληρή επίθεση Σημίτη σε Καραμανλή και Παπανδρέου

Σκληρή επίθεση Σημίτη σε Καραμανλή και Παπανδρέου

Με την δραματική διαπίστωση ότι η παράταξη του ΠΑΣΟΚ έχει απωλέσει σχεδόν ολοκληρωτικά την επιρροή της στην κοινωνία ξεκίνησε την παρέμβασή του στο συμπόσιο για τα 39 έτη από την ίδρυση του Κινήματος, ο Κώστας Σημίτης.

Ο κ. Σημίτης εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στις λογικές του πελατειακού κράτους και ιδιαίτερα στις πρακτικές διακυβέρνησης της χώρας από το 2004 και έπειτα.

«Έταζαν στο λαό να του δώσουν θέσεις και χρήματα» αλλά επειδή δεν υπήρχε πλέον η δυνατότητα «κατέφυγαν αλόγιστα στον δανεισμό».

«Οι πρωτογενείς δαπάνες ξεπέρασαν καθαρά τα έσοδα του κράτους το 2007. Και ξεπέρασαν κάθε όριο το 2009», είπε ο Κώστας Σημίτης, από την κριτική του οποίου δεν ξέφυγε ούτε η στάση του ΠΑΣΟΚ στην πρώτη φάση της κρίσης:

«Τη στιγμή της καταστροφής το ΠΑΣΟΚ θεώρησε και αυτό ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Σιωπήσαμε όταν βλέπαμε το τσουνάμι της κρίσης να έρχεται. Και ‘επαναφέραμε’ στην τάξη κάποιοιυς λίγους που το επεσήμαναν. Δημιουργήσαμε την εντύπωση ότι είμαστε μάγοι. Και ως μάγοι θα τα τακτοποιούσουμε όλα. Πληρώσαμε τις φαντασιώσεις μας. Και τις πλήρωσε και ο ελληνικός λαός».

«Κάποιοι εξακολουθούν να υπερασπίζονται, για χάρη δήθεν των εργαζομένων, τις τερατώδεις προσλήψεις που έγιναν από τη ΝΔ τα περασμένα χρόνια. Και παραβλέπουν ότι η χώρα καταστράφηκε από αυτή ακριβώς την τακτική», σημείωσε.

Χρειάζεται τώρα μια νέα αρχή, αρχή στην οποία όλοι θα μπορούν να συμμετέχουν, χρειάζεται ελεύθερη συζήτηση, «χωρίς ιμάμηδες και διαγραφές για να περιορίζεται η σκέψη, ανοιχτές διαδικασίες και όχι κλειστά δωμάτια». πρόσθεσε ο Κώστας Σημίτης.

http://www.imerisia.gr/

One Comment

  1. John 06/09/2013 at 6:29 μμ - Reply

    Ρε παιδιά υπάρχει ακόμα κόσμος που χειροκροτεί αυτούς τους προδότες? εμμετός…

Leave A Response