Σκάνδαλο! Τμήμα του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής έχει Χρυσαυγίτη διευθυντή!

Σκάνδαλο! Τμήμα του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής έχει Χρυσαυγίτη διευθυντή!
Πρόκειται για στέλεχος του κόμματος που ήταν υποψήφιος στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές στο Λασίθι

Σάλο προκαλεί η αποκάλυψη ότι ο διευθυντής σε ένα από τα εννέα τμήματα, του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, είναι πολιτευτής της Χρυσής Αυγής. Ο λόγος για τον Κωστή Παρασχάκη, ο οποίος διορίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου, καταδεικνύοντας ότι στελέχη της ακροδεξιάς έχουν καταφέρει  να διεισδύσουν σε υψηλές βαθμολογικά κρατικές θέσεις ακόμα και στους…

πλέον ευαίσθητους τομείς , όπως είναι αυτός της ψυχικής υγείας.

Ο «κύριος διευθυντής» ήταν υποψήφιος με τη Χρυσή Αυγή στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές στο δήμο Λασιθίου, ενώ υπάρχουν βίντεο με ομιλίες του σε συγκεντρώσεις της οργάνωσης που συνοδεύονται από τον ναζιστικό χαιρετισμό.

Εκθειάζει, επίσης, το ακροδεξιό κόμμα στο ίντερνετ και  δεν αφήνει να πάει χαμένη η ευκαιρία για αναπολήσει τα «πέτρινα χρόνια» της χούντας όταν μιλάει σε ΜΜΕ.

Υπενθυμίζεται ότι, η Χρυσή Αυγή έχει ταχθεί υπέρ του ναζιστικού προγράμματος «στείρωσης και ευθανασίας» των ψυχικά πασχόντων και αναπήρων.

Σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων στο ΨΝΑ, ο κ.Παρασχάκης χορηγούσε πιστοποιητικά για άδειες οπλοφορίας, χωρίς να γνωρίζει κανείς για ποια άτομα πρόκειται.

Ο ψυχίατρος Θόδωρος Μεγαλοοικονόμου, σε επιστολή του, προς τη διοίκηση του νοσοκομείου, αναρωτιέται χαρακτηριστικά:

«Αν η επόμενη δολοφονία από χρυσαυγίτη διαπραχθεί με πυροβόλο όπλο, δεν θα γίνει, γενικά, «θέμα» και δεν θ΄ αναρωτιόμαστε όλοι στο ΨΝΑ, «ποιος του έδωσε το πιστοποιητικό ψυχικής κατάστασης για να βγάλει την άδεια οπλοφορίας»;

Η επιστολή του κ Μεγαλοοικονόμου καταλήγει ως εξής:

«Θεωρώ ότι το ΔΣ πρέπει να εξασφαλίσει ότι δεν θα υπάρχει τουλάχιστον διευθυντής τμήματος στο ΨΝΑ, και μάλιστα κατ΄ ανάθεσιν, που να είναι χρυσαυγίτης και να πάρει άμεσα τα δέοντα επ΄ αυτού μέτρα, για να διασωθεί η στοιχειώδης αξιοπρέπεια της ψυχιατρικής κοινότητας και η αξιοπιστία του ίδιου του νοσοκομείου.» 

 

 

 

http://exedra.gr/

Leave A Response