“Άνοιγμα” με πολλές προεκτάσεις στους ομοφυλόφιλους από τον Πάπα

“Άνοιγμα” με πολλές προεκτάσεις στους ομοφυλόφιλους από τον Πάπα

Διαφορετική προσέγγιση απέναντι στους ομοφυλόφιλους φαίνεται πως προωθεί ο πάπας Φραγκίσκος, σε σχέση με αυτή του προκατόχου του Βενέδικτου ΙΣΤ’, ο οποίος εμφανιζόταν περισσότερο “σκληρός” απέναντι σε αυτή την ομάδα ανθρώπων.

Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, κατά τη διάρκεια της πτήσης επιστροφής του από τη Βραζιλία στην Ιταλία, ο πάπας συνομίλησε με τους δημοσιογράφους που τον συνόδευσαν στην περιοδεία του στη Λ. Αμερική και δήλωσε: “Ποιος είμαι εγώ για να κρίνω έναν γκέι αν αναζητά τον Κύριο και έχει καλές προθέσεις; Η κατήχηση της Καθολικής Εκκλησίας λέει ότι τα πρόσωπα αυτά δεν πρέπει να γίνονται θύματα διακρίσεων, μας λέει ότι πρέπει να τα δεχθούμε”.

Ήδη τα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για πολλές προεκτάσεις που περιέχει αυτή η δήλωση του Πάπα, καθώς τονίζεται ότι αναπτύσσεται ένα “λόμπυ” ομοφυλόφιλων ιερέων εντός του Βατικανού. Σε σχετική ερώτηση μάλιστα ο Φραγκίσκος φέρεται να τόνισε στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της πτήσης: “Οι σεξουαλικές προτιμήσεις δεν αναγράφονται στην ταυτότητα και σε κάθε περίπτωση, το πρόβλημα είναι τα λόμπι γενικότερα, όχι οι διάφορες τάσεις των ανθρώπων”.

 

 

 

 

 

http://www.emea.gr/

Leave A Response