Κολχικίνη – Ιατρός – Ειδικός Καρδιολογος Βουλευτής ΝΔ Β´ Πειραια

Κολχικίνη – Ιατρός  – Ειδικός Καρδιολογος  Βουλευτής ΝΔ Β´ Πειραια

Πολλοί από σας με γνωρίσατε ως γιατρό – καρδιολόγο οπότε δεν θα σας φανεί παράξενο όταν μοιράζομαι μαζί σας θέματα ιατρικού ενδιαφέροντος, ειδικά όταν πρόκειται για σημαντικές εξελίξεις που αφορούν την καρδιαγγειακή μας υγεία.

Ο λόγος για την κολχικίνη, η οποία πρόσφατα έλαβε έγκριση από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και για χρήση από ενήλικες με αθηροσκλήρωση, πάχυνση και σκλήρυνση των αρτηριών που προκαλείται από τη συσσώρευση πλάκας στο εσωτερικό των αιμοφόρων αγγείων και για ενήλικες με πολλαπλούς παράγοντες κινδύνου για καρδιαγγειακή νόσο.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η κολχικίνη χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα και ο FDA έχει δώσει ήδη έγκριση, για πάνω από μία δεκαετία, για χρήση της στη θεραπεία της ουρικής αρθρίτιδας και των μεσογειακου πυρετού, η οποία κατά βάση είναι μία φλεγμονώδης νόσος. Σήμερα, ο FDA, εγκρίνει την ουσία και για την αντιμετώπιση καρδιαγγειακών παθήσεων.

Τα αποτελέσματα από τη χρήση της κολχικίνης είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά μιας και έχει ήδη χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση καρδιαγγειακών παθήσεων, όπως για παράδειγμα της στεφανιαίας νόσου, της αθηροσκλήρωσης, της υποτροπιάζουσας περικαρδίτιδας, της αγγειακής επαναστένωσης, της καρδιακής ανεπάρκειας και του εμφράγματος του μυοκαρδίου.

Παρόλο που τα νέα για την κολχικίνη είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά, αυτό δεν συνεπάγεται ότι θα σπεύσουμε όλοι αδιακρίτως να ξεκινήσουμε θεραπεία αύριο! Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας, ο οποίος γνωρίζει το ιστορικό σας και ξέρει ποια φάρμακα είναι κατάλληλα για εσάς. Ποτέ δεν χορηγούμε φάρμακα στον εαυτό μας χωρίς την έγκριση του θεράποντος Ιατρού!

Leave A Response