Οι αιμορροΐδες αμέσως μετά τη θεραπεία με laser

Οι αιμορροΐδες αμέσως μετά τη θεραπεία με laser

Αιμορροΐδες: Οι αιμορροΐδες ή το αιμορροϊδικό πλέγμα είναι ένα φυσιολογικό μέρος του οργανισμού μας, που υπάρχει στο τέλος του εντέρου, στο σημείο όπου ξεκινάει ο πρωκτός. Πρόκειται για μια μάζα από αιμοφόρα αγγεία, τα οποία στεγανοποιούν το έντερο, προκειμένου να μην υπάρχει διαρροή.

Εσωτερικές αιμορροΐδες: Πολλές φορές τα αγγεία αυτά διογκώνονται, μεγαλώνουν σε μέγεθος και μετακινούνται προς τα έξω, προσπίπτουν δηλαδή, δημιουργώντας συχνά ενοχλήσεις ήπιες ή έντονες όπως τσούξιμο, κάψιμο, πόνο, απώλεια αίματος και απώλεια υγρών.
Εξωτερικές αιμορροΐδες: Σημαντικό ρόλο στην παθολογία των αιμορροΐδων έχουν και οι εξωτερικές αιμορροΐδες, προκαλώντας συχνές και επώδυνες θρομβώσεις και συμβάλλοντας με τη διόγκωση τους στην πρόπτωση όλου του αιμορροϊδικού πλέγματος.
Συμπτώματα: Οι ενοχλήσεις αυτές όταν είναι συχνές και έντονες μάς αλλάζουν σημαντικά την καθημερινότητα και την ποιότητα της ζωής. Για να απαλλαγούμε από αυτά τα συμπτώματα αρκεί να διορθώσουμε αυτή την παθολογία: τη διόγκωση και την πρόπτωση.
Θεραπεία – Ποτέ Αφαίρεση: Αυτό σε καμία περίπτωση δεν γίνεται με αφαίρεση των αιμορροΐδων, αλλά με τη θεραπεία τους, δηλαδή τη μετατροπή τους σε φυσιολογικές διορθώνοντας την διόγκωση και την πρόπτωση.
Η παραπάνω θεραπεία βασίζεται αποκλειστικά στη χρήση laser ή σε συνδυασμό απολίνωσης με laser, όταν η πρόπτωση είναι πολύ σε προχωρημένη μορφή.
Δράση laser: Το laser συρρικνώνει το διογκωμένο αιμορροϊδικό πλέγμα και το καθηλώνει εσωτερικά στον πρωκτό στην αρχική του θέση, μετατρέποντας έτσι τις αιμορροΐδες από παθολογικές σε φυσιολογικές. Για τις εσωτερικές που δεν είναι σε πολύ προχωρημένη μορφή, και για τις εξωτερικές εφαρμόζεται μόνο laser.

Συνδυασμός laser-απολίνωσης: Αν η πρόπτωση στις εσωτερικές είναι σε πολύ πολύ προχωρημένη μορφή, η θεραπεία συνδυάζει απολίνωση με laser. Αυτό γίνεται τοποθετώντας αρχικά απολινώσεις/αναρτήσεις σε δύο σημεία εσωτερικά του πρωκτικού σωλήνα και εφαρμόζοντας στη συνέχεια laser, το οποίο συρρικνώνει τους αιμορροϊδικούς όζους και καθηλώνει μόνιμα το αιμορροϊδικό πλέγμα εντός του εντέρου.

Αιμορροϊδοπλαστική με laser: Η θεραπεία των αιμορροΐδων αποκλειστικά με laser ή σε συνδυασμό με απολίνωση, αν η πρόπτωση είναι σε πολύ προχωρημένη μορφή, διασφαλίζει:
1) ασφαλές και μόνιμο αποτέλεσμα
2) δυνατότητα εφαρμογής και σε ασθενείς υπό αγωγή με αντιπηκτικά φάρμακα χωρίς διακοπή των αντιπηκτικών
3) την προστασία του εντέρου εσωτερικά και του σφιγκτήρα μηδενίζοντας τις πιθανότητες επιπλοκών (στενώσεις πρωκτού, ακράτεια, ραγάδες μετεγχειρητικά κ.α.)
4) δυνατότητα εφαρμογής σε όλες τις μορφές αιμορροϊδοπάθειας( διόγκωση ή θρόμβωση εξωτερικών αιμορροΐδων)
5) ιδανική θεραπεία για προχωρημένες μορφές όπως μεγάλη και μόνιμη πρόπτωση

 

*Προσοχή: Για τις εξωτερικές αιμορροΐδες η χρήση laser είναι η μόνη δυνατή θεραπεία. Εναλλακτικά, θα μπορούσε κανείς και να τις αφαιρέσει, αλλά αυτό δεν το συνιστούμε και δεν το εφαρμόζουμε ποτέ.

 

Αλκιβιάδης Παππάς

 

Leave A Response