Αιγιοπελαγίτικη κακαβιά με τσιπούρα

Αιγιοπελαγίτικη κακαβιά με τσιπούρα

Υλικά

    • 1 κιλό τσιπούρες  (2-3 τσιπούρες) ΝΗΡΕΑ
    • 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
    • 3 μέτριες πατάτες (500γρ.) καθαρισμένες και  κομμένες στα τέσσερα
    • 4 καρότα (250γρ.) κομμένα σε χοντρές φέτες
    • 1 μικρό ματσάκι σέλινο ή 1 κλωνάρι σέλερυ κομμένο σε χοντρές φέτες
    • 4 κ.σ ελαιόλαδο

  • χυμό 1 λεμονιού
  • αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες

Για τα ψάρια

Καθαρίζετε και πλένετε τα ψάρια, τα αλατοπιπερώνετε, τα κόβετε στη μέση ή σε μεγάλα κομμάτια και τα φυλάτε.

Μαγείρεμα 

Βάζετε τα λαχανικά και το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα με 2 λίτρα (8 κούπες) κρύο νερό να βράσουν σε σιγανή φωτιά για 30’. Αφαιρείτε τα λαχανικά από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα. Τοποθετείτε το ψάρι στο ζωμό των λαχανικών, το περιχύνετε με το χυμό λεμονιού και το σιγοβράζετε ξεσκέπαστο για περίπου 20’. Βγάζετε το ψάρι σε μια πιατέλα να κρυώσει. Σουρώνετε το ζωμό και προσθέτετε τα λαχανικά. Αν θέλετε η σούπα σας να γίνει πιο πηχτή, λιώστε μερικά λαχανικά στο μουλτιμουλινέτ με 1 κουταλιά της σούπας ζωμό. Καθαρίζετε το ψάρι προσεκτικά, το κόβετε σε μικρά κομμάτια και το προσθέτετε στη σούπα λίγο πριν σερβίρετε.

Σερβίρισμα

Σερβίρετε τη σούπα με παξιμάδια ή φρεσκοροδισμένο ψωμί και λίγο ωμό ελαιόλαδο σε κάθε πιάτο.

 

 

http://www.nireus.com/

Leave A Response