Ταλιατέλες με μύδια, κυδώνια και γυαλιστερές

Ταλιατέλες με μύδια, κυδώνια και γυαλιστερές

Υλικά

Ανάμεικτα όστρακα (μύδια, κυδώνια, γυαλιστερές) – 1 κιλό
Ταλιατέλες με μελάνι σουπιάς ΗΛΙΣ – 500 γρ.
Κρεμμύδι ψιλοκομμένο – 1 μέτριο
Πολτός σκόρδου με ελαιόλαδο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ – 2 κουτ. γλυκού
Ψιλοκομμένος μαϊντανός – 4 κουτ. σούπας
Λευκό κρασίλευκό κρασί – 125 ml
Λάδι ελιάς με άρωμα chili ARISTON
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βάλτε τα κυδώνια σε ένα μεγάλο μπολ με αρκετό νερό.

Τρίψτε τα με τα χέρια σας για να φύγει η άμμος.

Καθαρίστε τα μύδια και ξεπλύνετε τις γυαλιστερές.

Πετάξτε όσα είναι ανοιχτά.

Βάλτε στην κατσαρόλα 3-4 αρωματικό λάδι και ρίξτε το κρεμμύδι και τον πολτό σκόρδου.

Βάλτε τα όστρακα και σοτάρετε για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά.

Μετά ρίξτε το κρασί, σκεπάστε τη κατσαρόλα και αφήστε σε μέτρια φωτιά περίπου 5 λεπτά μέχρι να ανοίξουν.

Βγάλτε τα όστρακα και κρατήστε το ζουμί τους για τα ζυμαρικά.

Πετάξτε όσα όστρακα δεν ανοίξουν.

Βράστε τις ταλιατέλες, ρίξτε τες στην κατσαρόλα, προσθέστε τον μαϊντανό, ανακατέψτε και σερβίρετε με τα όστρακα και την σάλτσα τους και αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

http://masterclass.gr

Κράτα το

Leave A Response