Αρωματικές, καλοκαιρινές κροκέτες με ντιπ γιαουρτιού

Αρωματικές, καλοκαιρινές κροκέτες με ντιπ γιαουρτιού

ΥΛΙΚΑ
Για τις κροκέτες
1 μεγάλο κολοκύθι τριμμένο
1 μέτρια πατάτα τριμμένη
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
1 μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη

100 γρ. φέτα θρυμματισμένη (προαιρετικά)
1/2 κ.γλ. βασιλικό
1 κ.γλ. δυόσμο
1 κ.γλ. άνιθο
1/2 κ.γλ. ρίγανη
8-9 κ.σ. φαρίνα που φουσκώνει μόνη της
1 κ.γλ. γλυκιά πάπρικα
Αλάτι & πιπέρι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα γιαουρτιού
400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
2 κ.σ. λευκό βαλσαμικό ξίδι
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη (χωρίς τη φύτρα)
1/3 κ.γλ. αλάτι
1 κ.σ. άνηθο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα γιαουρτιού

Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και διατηρούμε σε κλειστό μπολ στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
Ετοιμάζουμε τις κροκέτες
Βάζουμε το τριμμένο κολοκύθι σε σουρωτήρι και το αλατίζουμε ελαφρά.
Το αφήνουμε για 1 ώρα στο σουρωτήρι έτσι ώστε να βγάλει τα υγρά του.
Μετά το στύβουμε και το βάζουμε σε ένα μπολ.
Στο μπολ με το κολοκύθι προσθέτουμε την τριμμένη πατάτα, τη ντομάτα, το κρεμμύδι, τη θρυμματισμένη φέτα, τον βασιλικό, τον δυόσμο, τον άνηθο, την πάπρικα και τη ρίγανη.
Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε τη φαρίνα και ανακατεύουμε και πάλι.
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και μόλις ζεσταθεί με ένα κουτάλι της σούπας βάζουμε κουταλιές από το μείγμα μας.
Τηγανίζουμε σε σιγανή προς μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο καστανό χρώμα.
Βγάζοντας από το τηγάνι, τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να “φύγει” το περιττό ελαιόλαδο και σερβίρουμε με τη σάλτσα γιαουρτιού.
http://tantekiki.blogspot.gr

Leave A Response