- 1 κιλό μελιτζάνες πλυμένες καλά (φλάσκες κατά προτίμηση)
- 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
- 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
- ξύδι
- αλάτι
- πιπέρι
Πώς το κάνουμε:
- Αν δεν υπάρχει η δυνατότητα να ψήσουμε τις μελιτζάνες στα κάρβουνα, τις ψήνουμε στο φούρνο, αφού έχουμε αφαιρέσει τα κοτσάνια τους.
- Μόλις ψηθούν, καθαρίζουμε τις φλούδες τους, τις ψιλοκόβουμε και μέσα σ’ ένα μπολ τις λιώνουμε με ένα πιρούνι ή στο multi.
- Kατόπιν, ρίχνουμε στο μπολ τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Διατηρείται στο ψυγείο.
https://www.sintagespareas.gr/