Huawei: Βάζει υψηλό στόχο να ξεπεράσει Apple, Lenovo και Samsung

Huawei: Βάζει υψηλό στόχο να ξεπεράσει Apple, Lenovo και Samsung

Την Κυριακή, η Huawei έκανε τα αποκαλυπτήρια του MateBook, του νέου της 2 σε 1 τάμπλετ, αλλά και της πρόθεσής της να ξεπεράσει τους τεχνολογικούς κολοσσούς Apple, Lenovo και Samsung, μέσω της αναζήτησής της για νέες περιοχές όπου θα μπορέσει να αναπτύξει το κομμάτι των λιανικών πωλήσεων συσκευών τεχνολογίας.

Συγκεκριμένα, η κινεζική εταιρεία ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ξεπεράσει την Apple, ως δεύτερο μεγαλύτερο «παίκτη» στην αγορά smartphones παγκοσμίως. Αυτό ευελπιστεί να το επιτύχει σε τρία χρόνια, ενώ για το 2021, έχει θέσει ως στόχο να ξεπεράσει και τη Samsung, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο CNBC κορυφαίο στέλεχος της εταιρείας.
Η εταιρεία με έδρα τη Σενζέν έχει τύχει σπουδαίας αποδοχής στην αγορά smartphone. Αυτή τη στιγμή είναι η τρίτη δύναμη στην εν λόγω αγορά μετά τη Samsung και την Appleκαι εντός του 2015 πούλησε 108 εκατ. smartphones, ξεπερνώντας τις προβλέψεις της για άνοδο 44% στις πωλήσεις, εν συγκρίσει με το 2014.

«Ελπίζουμε ότι μέσα σε τρία χρόνια το μερίδιό μας στην αγορά μπορεί να είναι στη δεύτερη θέση και μέσα σε πέντε χρόνια στην κορυφή», είπε Richard Yu.

Ωστόσο, η Apple μετρά 231,5 εκατομμύρια παραδόσεις iPhones το 2015 και η Samsung 317,2 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της Strategy Analytics.

Ο Richard Yu δήλωσε πως η ανάπτυξη της εταιρείας είναι βιώσιμη, ενώ αναμένει ετήσια αύξηση 30% στις πωλήσεις smartphones.

Τώρα η Ηuawei στοχεύει να κάνει δυναμικό παιχνίδι στην αγορά tablet. Αν και οι πωλήσεις tablet υποχώρησαν 13,7% σε ετήσια βάση κατά το δ’ τρίμηνο του 2015, οι πωλήσεις των αποσπώμενων tablet έφτασαν στο ρεκόρ όλων των εποχών των 8,1 εκατ. συσκευών, υπερδιπλασιάζοντας το νούμερο σε σύγκριση με έναν χρόνο πριν, σύμφωνα με το IDC.

http://www.newmoney.gr/

Leave A Response