McLaren 675LT Spider 2016

McLaren 675LT Spider 2016

Η επίσημη πρεμιέρα της 675LT αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην έκθεση της Γενεύης τον προσεχή Μάρτιο με την προοπτική να διατεθεί από το καλοκαίρι με αρχική τιμή κοντά στα 395.000 ευρώ  .

Αν και αρχικά είχε αποκλείσει ένα αντίστοιχο ενδεχόμενο, η βρετανική φίρμα ανταποκρινόμενη στην «αυξημένη ζήτηση» -όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν οι Βρετανοί- αποκαλύπτει μια ανοιχτή εκδοχή της 675 LT.

Η 675LT Spider ακολουθεί ακριβώς το ίδιο σκεπτικό με την Coupe διαθέτοντας ένα πιο αεροδυναμικό αμάξωμα με «ξαναγραμμένα» και εντονότερα αεροδυναμικά στοιχεία και κυρίαρχη μια ενεργή αεροτομή η οποία είναι κατά 50% μεγαλύτερη από οποιοδήποτε άλλο μοντέλο της σειράς Super Series με έμπνευση το αγωνιστικό μοντέλο F1 GTR Longtail που κυριάρχησε στο Le Mans τη δεκαετία του ’90.

Όπως θα περίμενε κανείς το στοιχείο που κάνει τη διαφορά στην 675LT Spider είναι η μεταλλική αναδιπλούμενη οροφή που μπορεί να ανοίξει και να κλείσει σε ταχύτητες έως 30 χλμ./ώρα και για χάρη της οποίας έχει θυσιαστεί το σύστημα κλιματισμού του αυτοκινήτου το οποίο ωστόσο οι μελλοντικοί ιδιοκτήτες της θα μπορούν να ανακτήσουν χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση αλλά με ουσιαστική επι-βάρυνση καθώς η παρουσία του προσθέτει 16 κιλά επιπλέον βάρους.

Όπως και η 675LT Coupe έτσι και η Spider αξιοποιεί το διπλά υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρα των 3,8 λίτρων με ισχύ 675 ίππων και 700 Nm ροπής ενώ διαθέτοντας υψηλή περιεκτικότητα ανθρακονημάτων και αλουμινίου στην κατασκευή της με κάποιες επιπλέον προσθήκες από συνθετικά υλικά σε σχέση με την Coupe, το βάρος της δεν ξεπερνά τα 1.270 κιλά.

Αυτό, σύμφωνα με τις συστάσεις του Woking, δεν συνεπάγεται πολλές διαφοροποιήσεις στις επιδόσεις σε σχέση με την Coupe, καθώς η Spider επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα επίσης σε 2,9 δευτερόλεπτα και έχει μέγιστη ταχύτητα 330 χλμ./ώρα, όσο δηλαδή και η κλειστή εκδοχή της.

Επίσης και η Spider ακολουθεί το ίδιο συλλεκτικό μοτίβο με την Coupe καθώς θα κατασκευαστεί σε μόλις 500 μονάδες, διαθέσιμες από το καλοκαίρι του 2016.

auto.in.gr

Leave A Response