Βόλτες στη Θεσσαλονίκη: Από γαστρονομία μέχρι κρυφές γωνίες της πόλης!

Βόλτες στη Θεσσαλονίκη: Από γαστρονομία μέχρι κρυφές γωνίες της πόλης!

Σήμερα, Σάββατο 21 Νοεμβρίου, δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο. Ξέρουμε τα νέα πως από την Κυριακή αρχίζει να χαλάει ο καιρός, άρα πρέπει να προφτάσουμε να κάνουμε τις βόλτες μας άμεσα! Πόσο μάλλον, όταν μας δίνονται τόσο ξεχωριστές επιλογές στη Θεσσαλονίκη. Ας τις δούμε.

Ο εξαιρετικός θεσμός Open House έρχεται να μετατρέψει όλη την πόλη σε ένα ανοικτό μουσείο. Από τα δημόσια κτίρια και τους αρχαιολογικούς χώρους, μέχρι τα πλέον ξεχωριστά σπίτια του κέντρου, σήμερα και αύριο γνωρίζουμε τους αρχιτεκτονικούς θησαυρούς της Θεσσαλονίκης. ΤοOpen House έχει τις ρίζες του σε ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις, όπου και έχει καθιερωθεί από τη δεκαετία του ’90. Είμαστε τυχεροί που το έχουμε, έστω και τώρα. Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τα σημεία των ξεναγήσεων.

Η γαστρονομία έχει την τιμητική της στη Θεσσαλονίκη, καθώς διεξάγεται το Food Festival από σήμερα (21/11) μέχρι και τις 20 Δεκεμβρίου. Σήμερα και αύριο μας δίνεται η ευκαιρία να επισκεφτούμε την Χριστουγεννιάτικη Αγορά στο Δημαρχείο, όπου θα παρουσιαστούν και θα  διατίθενται τοπικά προϊόντα από συλλόγους και επιχειρήσεις. Παραδοσιακά προϊόντα, γλυκά του κουταλιού, κρασιά, λάδι, παραδοσιακά προϊόντα Χαλκιδικής, ζυμαρικά, βιολογικά προϊόντα και πολλά άλλα από τις 11.00 έως τις 17.00. Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τις δράσεις του Food Festival.

Έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν στις Περιπατητικές Διαδρομές στις ευρωπαϊκές γειτονιές της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για μία εξαιρετική δράση από το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Δήμου Θεσσαλονίκης, με τις ξεναγήσεις να έχουν ξεναγήσει από τις αρχές Νοεμβρίου. Η διαδρομή γίνεται από το Διοικητήριο μέχρι το λιμάνι της πόλης, με διακοπή για σύντομο παιχνίδι μυστηρίου µε θέµα τη µυστηριώδη δολοφονία των προξένων Ζιλ Μουλέν, προξένου της Γαλλίας και Ερρίκου Άµποτ, προξένου της Γερµανίας το Μάιο του 1876. Οι διαδρομές γίνονται κάθε Σάββατο. Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά και θυμηθείτε πως προλαβαίνετε να συμμετάσχετε δωρεάν μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου.

Και επειδή μία βόλτα στο λιμάνι είναι πάντοτε μέσα στις προτεραιότητες μας, έχουμε δύο επιλογές, η πρώτη για την Κυριακή, η δεύτερη για όλη την εβδομάδα.

1.Οι δράσεις «Λιμάνι: Τόπος και Πύλη Πολιτισμού» συνεχίζονται και ο ΟΛΘ μαζί με το Μουσείο Κινηματογράφου – Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης παρουσιάζουν την προβολή της νέας ταινίας μικρού μήκους Ellis του JR, την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015. Θα προβληθεί τις ώρες 18:30 – 21:30 στο εξωτερικό κτίριο εντός της Προβλήτας Α΄ του ΟΛΘ, στο Μουσείο Κινηματογράφου, το Μουσείο Φωτογραφίας και το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης (προβολή σε συνεχόμενη ροή, με ελληνικούς υπότιτλους – διάρκεια ταινίας 14’).

Στο Ellis, τη νέα μικρού μήκους ταινία του ανατρεπτικού γάλλου καλλιτέχνη JR, το πραγματικό όνομα του οποίου παραμένει άγνωστο,  πρωταγωνιστής / αφηγητής είναι ο Ρόμπερτ ντε Νίρο, ενώ το σενάριο υπογράφει ο Eric Roth και την πρωτότυπη μουσική ο Woodkid.

Δείτε το teaser video

2. Βεβαίως, έχουμε και την επιλογή να πάμε σινεμά στην Αποθήκη Α’, παρότι δεν είναι καιρός Φεστιβάλ. Οι αίθουσες  Stavros Tornes και John Cassavetes έχουν περάσει στην διαχείριση του Φεστιβάλ και η τελευταία κάνει πρεμιέρα με το «45 χρόνια» του Άντριου Χέι. Διαβάστε ΕΔΩ την κριτική της ταινίας από το typosthes.gr.

Καλό Σ/Κ! 

http://www.typosthes.gr

Leave A Response