Οι καλύτερες παραλίες για τα πρώτα μας μπάνια!

Οι καλύτερες παραλίες για τα πρώτα μας μπάνια!

Μας τα χάλασε για δυο – τρεις μέρες ο καιρός αλλά τώρα η θερμοκρασία ανεβαίνει ξανά! Το σαββατοκύριακο λοιπόν είναι μια υπέροχη ευκαιρία για τα πρώτα μας μπάνια και σας παρουσιάζουμε τις καταλληλότερες κοντινές παραλίες!

Αγία Βαρβάρα, Μάνη

Θα τη βρείτε στο δρόμο από το Γύθειο προς τον Κότρωνα, περί τα εννιά χιλιόμετρα πριν την είσοδο του χωριού. Στρίβετε αριστερά στην πινακίδα που γράφει απλά «παραλία» και ακολουθείτε το στενό δρομάκι.

Καϊάφας, Ηλεία

Μόνο οι Αθηναίοι έχουμε βαφτίσει «Καϊάφα» αυτή την παραλία, από το όνομα του σταθμού του τραίνου στον οποίο αποβιβάζονταν, οι πρώτοι τουρίστες της εποχής.

Χιλιαδού, Εύβοια

Η Χιλιαδού είναι μια πανέμορφη παραλία της κεντρικής Εύβοιας, με θέα το Αιγαίο. Η χειμωνιάτικη “μανία” τουπελάγους καθαρίζει κάθε υποψία μόλυνσης και καθιστά την παραλία πεντακάθαρη. Εκεί όπου η Δίρφη συναντάειτη θάλασσα, εμφανίζεται η Χιλιαδού γεμάτη γαλάζιους κολπίσκους, παραλίες με άμμο, νησάκια, σπηλιές και ογκόλιθους στην ακτή.

Κονδύλι, Αργολίδα

Κολυμπήστε στα ρηχά- λίγα μέτρα στην άκρη της, για να περάσουν στη μυστική, λιλιπούτεια αμμουδιά δίπλα της. Αν δεν είστε φαν της απομόνωσης, θα πιάσετε ξαπλώστρα, ή θα στρώσετε πετσέτα στη μεταξένια άμμο της μεγάλης παραλίας. Ή μήπως προτιμάτε βότσαλο; Θα βρείτε κι απ’ αυτό, μπροστά στο beach bar Café del Mar, που στήνει εξωτικές αιώρες και ψάθινες ομπρέλες στην άλλη άκρη της παραλίας. Σημειώστε ότι, για τους δραστήριους της παρέας, «παίζουν» και κάθε είδους beach και water sports. Στα συν, η απόσταση αναπνοής -ένα διωράκι αν οδηγείτε χαλαρά, απολαμβάνοντας τη διαδρομή- από την Αθήνα.

Βοϊδοκοιλιά, Μεσσηνία

Οι δύο λόφοι που οριοθετούν τη διάσημη, σε όλο τον κόσμο, παραλία, φιλοξενούν ο μεν βόρειος τον μυκηναïκό τάφο του Θρασυμήδη, κια ο δε νότιος το βυζαντινό κάστρο της Πύλου. Έχει το τέλειο κυκλικό σχήμα και κρυστάλλινα νερά!

http://www.travelstyle.gr/

Leave A Response