Drone,ο πιστός ακόλουθος!

Drone,ο πιστός ακόλουθος!

Drone time again! Μέσα σ’αυτό τον καταιγισμό από μοντέλα drones κάθε μορφής, λειτουργιών και δυνατοτήτων έμφανίστηκε πρόσφατα η πρόταση μιας Startup εταιρίας των Antoine Balaresque και Henry Bradlow, οι οποίοι μας παρουσιάζουν τη Lily!

Πρόκειται για ένα drone που γίνεται πιστός ακόλουθος του χρήστη, καθώς τον ακολουθεί όπου πάει και μέσω ενός φορετού χειριστηρίου ο χρήστης ελέγχει βασικές λειτουργίες όπως λήψη φωτογραφίας, θέση (να ακολουθεί η να προπορεύεται), λειτουργία loop (περιστροφή) κ.α.

Η λειτουργία του βασίζεται σε προχωρημένους αλγόριθμους οπτικής αναγνώρισης, όχι μόνο για να ακολουθεί σωστά τον χρήστη αλλά και για να καδράρει σωστά το βίντεο και τις φωτογραφίες.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό που τολμά η εταιρία είναι να κάνει δυνατή την εγγραφή ήχου και τον συγχρονισμό του στο βίντεο της κάμερας, καταφέρνοντας να παρακάμψει αυτό που εμποδίζει την εγγραφή ήχου σε όλα τα drones, που είναι φυσικά ο θόρυβος του μηχανισμόυ.

Προσανατολισμένο για σπορ καταστάεις, διαθέτει ειδικό σένσορα που αναλύει δεδομένα και αντιλαμβάνεται πότε να μπει σε slo-motion λειτουργία, όπως πχ σε άλματα. Επίσης είναι αδιάβροχο με ένδειξη IP67.

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά της κάμερας έχουμε δυνατότητα λήψης φωτογραφιών 12megapixel και βίντεο 1080p 60fps.

Το πιο cool όμως μ’αυτό το drone είναι με διαφορά η απογείωση… το πετάς και πετάει!

http://www.justtech.gr/

Leave A Response