Aprilia RSV4 RR & RF: Με 200 ίππους και τηλεμετρία

Aprilia RSV4 RR & RF: Με 200 ίππους και τηλεμετρία

Έχοντας κερδίσει με το RSV4 τα τέσσερα από τα πέντε τελευταία παγκόσμια πρωταθλήματα, η Aprilia θέλει να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στις πίστες όλου του κόσμου και ανανέωσε πλήρως το νέο της μοντέλο.

Στο όνομα πρόσθεσε τα αρχικά RR (Race Replica) και εξοπλισμό που μέχρι πέρυσι συναντούσαμε μόνο στα μοντέλα με την ονομασία «Factory» (καπάκια μαγνησίου στον κινητήρα, πλαίσιο με δυνατότητα ρυθμίσεων κλπ) καταργώντας στην ουσία την «απλή» έκδοση. Για όσους θέλουν κάτι πιο… special, θα υπάρχει ως έξτρα το αγωνιστικό πακέτο (Race Pack), που θα περιλαμβάνει σφυρήλατους τροχούς αλουμινίου και αναρτήσεις της Ohlins (πιρούνι, αμορτισέρ και σταμπιλιζατέρ).

Παράλληλα θα υπάρχει η έκδοση RF, που θα περιλαμβάνει το Race Pack και θα παραχθεί σε μόλις 500 κομμάτια. Δεκαέξι παραπάνω ίπποι και το 1,5kg μικρότερου βάρους μαρτυρούν πολλή δουλειά! O νέος κινητήρας αποδίδει 201 ίππους έναντι των 184 του απερχόμενου μοντέλου. Το γνωστό πακέτο ηλεκτρονικών βοηθημάτων ΑPRC (Aprilia Performance Ride Control) αποτελεί πλέον στάνταρ εξοπλισμό στο RR. Επιπρόσθετα τοποθετήθηκε αγωνιστικό ABS («Race ABS» το ονομάζει η Aprilia), που εξελίχθηκε από τη Bosch. Το μπροστινό μέρος του φαίρινγκ έχει ξανασχεδιαστεί και προσφέρει καλύτερη προστασία, ακόμα και για χρήση δρόμου και ειδικά σε ψηλούς αναβάτες. Το μούτρο έγινε πιο αιχμηρό, με τα φώτα θέσης να είναι τεχνολογίας LED και τους νέους καθρέπτες να ενσωματώνουν επίσης LED φλας. Περισσότερα στο 5o τεύχος του Moto&Rider.
Κυβισμός: 999,6 κ.εκ.
Ιπποδύναμη:201 ίπποι
Βάρος: 180 κιλά
Hot: Παγκόσμια Πρωταθλήτρια

http://www.caranddriver.gr

Leave A Response