Γεμιστό αρνάκι με φέτα βαρελίσια, μυρωδικά και φυστίκι Αιγίνης

Γεμιστό αρνάκι με φέτα βαρελίσια, μυρωδικά και φυστίκι Αιγίνης

Υλικά

    • 2 κιλά αρνάκι, μπούτι χωρίς κόκκαλο (ζητάμε από τον κρεοπώλη να το ανοίξει, να βγάλει το κόκκαλο και να το χτυπήσει και στη συνέχεια να το φιλετάρει για να μπορέσουμε να το κάνουμε ρολλό)

  • 200 γρ. Flora Soft με βούτυρο
  • 2 κλαδάκια φρέσκο δενδρολίβανο
  • 2 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
  • 1 ποτήρι νερού κρασί λευκό
  • 1 ποτηράκι χυμό λεμονιού
  • 500 γρ. φέτα βαρελίσια κομμένη σε μέτριους κύβους
  • 300 γρ. ανάλατη ψίχα από φυστίκι Αιγίνης
  • Ανάλογο αλάτι και πιπέρι
  • 2 μέτρα περίπου σπάγκος βαμβακερός

Ξεπλένουμε το ανοιγμένο αρνίσιο μπούτι καλά και στη συνέχεια το τοποθετούμε μέσα σε ένα ταψί. Το καρυκεύουμε με τα μυρωδικά μας και το αλατοπίπερο και στη συνέχεια το μαρινάρουμε με το χυμό λεμονιού και το κρασί για περίπου 15 λεπτά.
Βγάζουμε το αρνάκι από το ταψί μας και το βάζουμε σε καθαρό τραπέζι ή ένα μεγάλο ξύλο μαγειρικής.
Το γεμίζουμε κατά μήκος με τη βαρελίσια φέτα, το φυστίκι Αιγίνης και τη μισή ποσότητα από το Flora Soft με βούτυρο.
Το διπλώνουμε καλά σε ρολό και το δένουμε με σπάγκο.
Το τοποθετούμε και πάλι στο ταψί που το μαρινάραμε και το αλείφουμε με την υπόλοιπη ποσότητα από το Flora Soft με βούτυρο.
Προσθέτουμε νερό και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 160° αρχικά για 1 ώρα και 30΄. Στη συνέχεια ανεβάζουμε την θερμοκρασία στους 180° και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 50-55 λεπτά προσθέτοντας νερό εάν χρειαστεί κατά διαστήματα.
Προαιρετικά, στο δεύτερο μέρος του ψησίματος μπορούμε να βάλουμε και πατάτες ως γαρνιτούρα.

http://www.iator.gr

Leave A Response