Άσε τη Google να βρει… το κινητό σου

Άσε τη Google να βρει… το κινητό σου

Με τη βοήθεια της υπηρεσίας device manager της Google μπορείς να βρεις το android κινητό σου αν το έχεις χάσει ή στο έχουν κλέψει. Στη δεύτερη περίπτωση βέβαια η Google σας προειδοποιεί ότι θα πρέπει να ειδοποιήσετε τις αρχές και να μη προσπαθήσετε μόνοι σας να ανακτήσετε το κινητό σας…

Για να κάνετε χρήση της δυνατότητας εντοπισμού θα πρέπει καταρχήν να έχετε android κινητό και να έχετε ενεργοποιημένη την υπηρεσία Location (εντοπισμός τοποθεσίας). Στη συνέχεια κάνετε login στη σελίδα https://www.google.com/android/devicemanager με τον ίδιο λογαριασμό google που έχετε στο κινητό σας. Μόλις συνδεθείτε θα δείτε πάνω στο google maps το σημείο που βρίσκετε το κινητό σας (ή για την ακρίβεια το σημείο που ήταν το κινητό σας την τελευταία φορά που ήταν συνδεδεμένο στο δίκτυο).

google-dev-manager2

Εκτός από τον εντοπισμό του κινητού σας (διεύθυνση στην οποία βρίσκεται), μπορείτε να ενεργοποιήστε την κλήση (το κινητό αρχίζει να «χτυπά» σαν να το καλεί κάποιος) ώστε να το ακούσετε αν είστε κοντά. Επίσης μπορείτε να κλειδώσετε το κινητό σας δίνοντας κάποιον κωδικό κλειδώματος/ξεκλειδώματος και τέλος να κάνετε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, διαγράφοντας όλα του τα δεδομένα.

Αν η υπηρεσία Location δεν είναι ενεργοποιημένη στο κινητό σας μπορείτε να κάνετε χρήση των λειτουργιών κλήσης, κλειδώματος και διαγραφής δεδομένων.

http://www.justtech.gr

Leave A Response