Εξελίξεις στη Θεραπεία της Πρόωρης Εμμηνόπαυσης

Εξελίξεις στη Θεραπεία της Πρόωρης Εμμηνόπαυσης

Είναι εξαιρετικά ευχάριστα τα μηνύματα για τη γέννηση ενός παιδιού από μια μητέρα με πρόωρη εμμηνόπαυση, χωρίς δωρεά ωαρίων.

Με τη μέθοδο του τεμαχισμού των ωοθηκών και της καταστολής της δράσης ουσιών που αναστέλλουν την ωρίμανση των ωοθυλακίων, οι επιστήμονες κατάφεραν εν συνεχεία να ξαναλειτουργήσουν οι ωοθήκες και τις μετέφεραν πίσω στις ασθενείς. Το γεγονός ότι από 30 περίπου γυναίκες με πρόωρη εμμηνόπαυση ανταποκρίθηκαν 5 και 2 έμειναν έγκυες μπορεί να μην φαίνεται εκ πρώτης όψεως σημαντικό, αλλά στην πραγματικότητα είναι.

Ουσιαστικά η γέννηση ενός παιδιού με αυτή τη θεραπεία αποτελεί την αρχή μιας συγκλονιστικής επανάστασης στο χώρο της εξωσωματικής γονιμοποίησης, ειδικά για τις γυναίκες με πρόωρη εμμηνόπαυση, αλλά ίσως ακόμα και εκείνες που δυσκολεύονται να κάνουν παιδί μετά τα 40.

Μέχρι σήμερα συνήθως καταφεύγουμε στη λύση της δωρεάς ωαρίων που είναι νόμιμη, ηθική και επιστημονικά ορθή, με εξαιρετικά αποτελέσματα, αλλά εμπεριέχει και τη χρήση γενετικού υλικού διαφορετικού από τη βιολογική μητέρα του παιδιού.

Με τη νέα ελπιδοφόρα τεχνική, και εφόσον αυτή βελτιώσει τα ποσοστά επιτυχίας της , ουσιαστικά αγγίζουμε το ιερό δισκοπότηρο της εξωσωματικής γονιμοποίησης. Την ενεργοποίηση δηλαδή ωαρίων που μέχρι σήμερα θεωρούσαμε «άχρηστα» και την γέννηση υγιών παιδιών από αυτά.

Είναι κλισέ, αλλά «το ταξίδι αρχίζει».

http://www.iator.gr/

Leave A Response