Νέο Opel Astra OPC

Νέο Opel Astra OPC

Το 2017 θα λανσαριστεί η νέα γενιά του Astra OPC, το οποίο θα είναι ελαφρύτερο κατά 150 κιλά από το υπάρχον μοντέλο, ενώ αντί για 2λιτρο θα είναι 1.600άρι, με την ισχύ των 280 ίππων να παραμένει.

Αφού τέλειωσαν με το Corsa, οι άνθρωποι της Opel στρέφουν την προσοχή τους σε μεγαλύτερα μοντέλα, με το πρώτο που αναμένεται (στα τέλη του 2015) να είναι το νέας γενιάς Astra. Το νέο μικρομεσαίο των Γερμανών θα είναι λιγότερο ενεργοβόρο, χάρη στους μικρότερους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, κάτι που αναμένεται να ισχύσει και στην κορυφαία έκδοσή του, την OPC.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, το μεγαλοστέλεχος της εταιρείας, κος Wilfried Dieh, αποκάλυψε πως το νέο Astra OPC θα είναι έτοιμο το 2017. Επιπλέον, ξεκαθάρισε πως, παρόλες τις φήμες, το πρωτότυπο OPC Extreme που είδαμε στην Έκθεση της Γενεύης, δεν έχει πάρει ακόμα το πράσινο φως της παραγωγής.

Η πραγματική είδηση, όμως, δεν είναι πότε έρχεται το νέο Astra OPC, αλλά ποια θα είναι τα χαρακτηριστικά του. Βλέπετε, το νέο «καυτό» Astra θα αφήσει πίσω του το 2λιτρο turbo μοτέρ της υπάρχουσας γενιάς του, υιοθετώντας ένα μικρότερο σύνολο 1,6 λίτρων, το οποίο θα αποδίδει όσο και σήμερα, δηλαδή 280 ίππους. Προφανώς θα αποτελεί μια αναβαθμισμένη εκδοχή του κινητήρα 1.6 SIDI Turbo της εταιρείας που έχει ισχύ 200 ίππων.

Τέλος, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του βάρους που αντιμετωπίζει το υπάρχον Astra OPC (1.550 κιλά), το επόμενο μοντέλο, χάρη στη νέα πλατφόρμα και στο μικρότερο κινητήρα, αναμένεται να ζυγίζει 150 κιλά λιγότερο, σύμφωνα πάντα με όσα δήλωσε ο κος Dieh.

 

 

http://www.autotriti.gr

Leave A Response