Η NASA βρίσκεται κοντά στην κατασκευή διαστημικών ταξί

Η NASA βρίσκεται κοντά στην κατασκευή διαστημικών ταξί

Σε συνεργασία με τη Boeing, η NASA ξεκινά το πρόγραμμα παραγωγής σκαφών που θα μεταφέρουν αστροναύτες, αλλά και τουρίστες!  
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η NASA θα συνεργαστεί με την Boeing και τη SpaceX, με σκοπό την κατασκευή εμπορικών σκαφών, τα οποία αρχικά θα μεταφέρουν αστρονάυτες στον Παγκόσμιο Διαστημικό Σταθμό, βάζοντας τέλος στην εξάρτηση των Αμερικανών από τους Ρώσους (που κρατούν το μονοπώλιο μεταφοράς αστροναυτών) σε αυτό το κομμάτι. Η ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας πάνω στο ζήτημα της Ουκρανίας έχει προσδώσει στο όλο πλάνο έναν επείγον χαρακτήρα.

Τα συμβόλαια αναμένεται να φτάσουν τα 6,8 δισ. δολλάρια και το πλάνο είναι οι πτήσεις να ξεκινήσουν το 2017.

Ο διευθύνων σύμβουλος της SpaceX δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: «είναι ένα ζωτικής σημασίας βήμα που στο τέλος θα μας ανεβάσει στα αστέρια και θα κάνει την ανθρωπότητα ένα διαπλανητικό είδος».

Αξίζει να αναφερθεί πως η NASA πληρώνει 70 εκατ. δολλάρια για κάθε άτομο που στέλνει στο διάστημα, με τη χρήση των ρωσικών διαστημικών σκαφών, αφού ο αμερικανικός διαστημικός στόλος αποσύρθηκε το 2011.

Οι δύο εταιρείες θα κρατούν την κυριότητα των οχημάτων και θα μπορούν να «πουλήσουν» διαδρομές σε ιδιώτες τουρίστες, ανοίγοντας το δρόμο για τουριστικά διαστημικά ταξίδια.

http://www.exelixionline.gr/

Leave A Response