9/11: Δεκατρία χρόνια μετά.

9/11: Δεκατρία χρόνια μετά.

9/11: Δεκατρία χρόνια μετά.
Μέχρι σήμερα, υπάρχουν 1.100 οικογένειες που δεν έχουν βρει κανένα λείψανο των αγαπημένων τους προσώπων.

Στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, 19 τρομοκράτες, που συνδέονταν με την οργάνωση Αλ Κάιντα, κατέλαβαν τέσσερα αεροπλάνα, με σκοπό να πραγματοποιήσουν επιθέσεις αυτοκτονίας εναντίον στόχων στις ΗΠΑ.

Δύο από τα αεροπλάνα προσέκρουσαν στους Δίδυμους Πύργους στη Νέα Υόρκη, οι οποίοι στη συνέχεια κατέρρευσαν οδηγώντας στο θάνατο 2.983 ανθρώπους. Tο τρίτο χτύπησε το Πεντάγωνο, ενώ το τέταρτο συνετρίβη τελικά σε ανοικτό χώρο στην Πενσυλβάνια.

Στις 8:46 π.μ. (τοπική ώρα) τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, την ώρα που προσέκρουσε το πρώτο αεροπλάνο στο Βόρειο Πύργο.

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, η σημερινή τελετή στη μνήμη των θυμάτων πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Μουσείο Μνήμης της 11ης Σεπτεμβρίου, το οποίο εγκαινιάστηκε πρόσφατα από τον Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, βρέθηκε στο Πεντάγωνο και παρέστη στην τελετή για τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου.

Μέχρι σήμερα, υπάρχουν 1.100 οικογένειες που δεν έχουν βρει κανένα λείψανο των αγαπημένων τους προσώπων που σκοτώθηκαν ή κάηκαν ζωντανοί, κατά τη διάρκεια της χειρότερης τρομοκρατικής επίθεσης που δέχτηκαν ποτέ οι Ηνωμένες Πολιτείες στο έδαφός τους.

Η 11η Σεπτεμβρίου αποκλήθηκε ως «η ημέρα που άλλαξε τον κόσμο», καθώς πέρα από τους χιλιάδες θανάτους και καταστροφές που προκάλεσαν οι επιθέσεις αυτές στην καρδιά των ΗΠΑ, αποτέλεσαν τη «νομιμοποιητική βάση» για τις αμερικανικές εισβολές σε Αφγανιστάν και Ιράκ με πρόσχημα την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Οι Αμερικανοί ακόμα φοβούνται

Δεκατρία χρόνια μετά το διπλό «χτύπημα» στους Δίδυμους Πύργους, το 47% των πολιτών θεωρεί ότι οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν περισσότερους κινδύνους για την ασφάλειά τους από ποτέ.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του δικτύου NBC News και της Wall Street Journal, μόλις το 26% των Αμερικανών νιώθει πως οι ΗΠΑ είναι πιο ασφαλείς μετά το 2001, ενώ έξι στους δέκα πιστεύουν πως η αμερικανική κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει σε στρατιωτική επιχείρηση κατά του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ, υποστηρίζοντας πως η εξόντωση της οργάνωσης είναι απαραίτητη για την ασφάλεια του έθνους.

http://www.news.gr

Leave A Response