Oι 15 ακριβότερες διευθύνσεις της Ευρώπης

Oι 15 ακριβότερες διευθύνσεις της Ευρώπης

Θέση στις 15 πιο ακριβές ταχυδρομικές διευθύνσεις της Ευρώπης διεκδικεί η χώρα μας παρά τα δημοσιονομικά της προβλήματα, που τα τελευταία χρόνια έχουν καθηλώσει την αγορά ακινήτων. Ο λόγος για τις μοναδικές κατοικίες στην Ηρώδου Αττικού, οι τιμές των οποίων

συνεχίζουν να κινούνται κοντά στις 18.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Να σημειωθεί ότι μέχρι το 2008 οι τιμές στην Ηρώδου Αττικού συναγωνίζονταν «στήθος με στήθος» ορισμένες από τις πλέον διάσημες συνοικίες της Ευρώπης, όπως για παράδειγμα το Mayfair στο κέντρο του Λονδίνου, το κομμάτι της Γενεύης με θέα την ομώνυμη λίμνη και την ακριβότερη περιοχή της Γερμανίας, το νησί Sylt, στη Βόρεια Θάλασσα.

Αν και ετησίως οι αγοραπωλησίες που πραγματοποιούνταν ήταν ελάχιστες, προνομιακά διαμερίσματα, σε υψηλούς ορόφους που προσφέρουν θέα στον Εθνικό Κήπο άλλαξαν χέρια το 2008 προς 35.000 ευρώ ανά τ.μ.! Σήμερα, στον ίδιο δρόμο, όπως προκύπτει από μία απλή ανάγνωση των μικρών αγγελιών, οι τιμές έχουν κατρακυλήσει σχεδόν στο μισό, ωστόσο το ύψος τους είναι τέτοιο που εξακολουθούν να περιλαμβάνονται στον κατάλογο με τις ακριβότερες «διευθύνσεις» στην Ευρώπη.

  1. Σύμφωνα με την τελευταία μελέτη της εταιρείας συμβούλων ακινήτων Engel & Volkers, η ακριβότερη περιοχή της Γηραιάς Ηπείρου σε ότι αφορά την αγορά κατοικίας βρίσκεται στην Ιταλία και συγκεκριμένα στον κόλπο Romazzino, κοντά στην περιοχή Cala di Volpe. Στο παραθαλάσσιο θέρετρο Porto Cervo και στους λόφους της Costa Smeralda, τα σπίτια πωλούνται προς 300.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο!
  2. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η διάσημη Avenue d’ Ostende στο Μονακό. Το πριγκιπάτο είναι ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένο, δεν μπορούν να χτιστούν νέα σπίτια και έτσι όσα βγαίνουν προς πώληση και έχουν θέα στη μαρίνα του Μονακό, πωλούνται έως 100.000 ευρώ ανά τ.μ.
  3. Στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας βρίσκεται το Λονδίνο και συγκεκριμένα η περιοχή Kensington, όπου δεσπόζει το Knightsbridge. Πρόκειται για την ακριβότερη περιοχή της Βρετανίας, η οποία σημειωτέον βρίσκεται συνεχώς στη λίστα των ακριβότερων ευρωπαϊκών ταχυδρομικών διευθύνσεων. Οι τιμές αγοράς σπιτιού φτάνουν τις 93.000 ευρώ ανά τ.μ.
  4. Η τέταρτη πιο ακριβή διεύθυνση της Ευρώπης βρίσκεται στη νότια Γαλλία και συγκεκριμένα στην περίφημη Cote d’ Azur. Στην πανέμορφη χερσόνησο Saint – Jean – Cap – Ferrat οι τιμές των σπιτιών αγγίζουν τις 70.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.
  5. Στη διάσημη Croisette, στις Κάννες, οι κατοικίες αλλάζουν χέρια προς 50.000 ευρώ ανά τ.μ., «τοποθετώντας» την εν λόγω περιοχή στην 5η θέση της λίστας.
  6. Στην έκτη θέση της λίστας βρίσκεται το διάσημο  St. Moritz, στην Ελβετία, με τα σπίτια στην οδό Survetta να πωλούνται έως 65.000 ευρώ ανά τ.μ. και στη St. Moritz Dorf έως 30.000 ευρώ ανά τ.μ.
  7. Ο υποψήφιος αγοραστής σπιτιού πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη και στην περίπτωση της κοσμοπολίτικης Γενεύης, επίσης στην Ελβετία, όπου οι τιμές για ορισμένα μοναδικά ακίνητα έχουν αυξηθεί σε ποσοστό 40% σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα της Engel & Volkers το 2011. Πιο συγκεκριμένα, οι τιμές των σπιτιών με θέα τη λίμνη φθάνουν σήμερα τις 55.000 ευρώ ανά τ.μ.
  8. Ακολουθούν οι κατοικίες στο άλλο χιονοδρομικό θέρετρο της Ελβετίας, το Gstaad, με τις κατοικίες στον ειδυλλιακό λόφο Oberbort να πωλούνται προς 48.500 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.
  9. Την ίδια στιγμή όσοι θελήσουν να αποκτήσουν σπίτι στη λεωφόρο Montaigne στο Παρίσι πρέπει να πληρώσουν περίπου 40.000 ευρώ ανά τ.μ.
  10. Στην τελευταία θέση της δεκάδας των ακριβότερων διευθύνσεων της Ευρώπης κατατάσσεται η ακριβότερη περιοχή της Γερμανίας, το νησί Sylt, στη Βόρεια Θάλασσα. Οι τιμές απόκτησης σπιτιού στη μοναδική αυτή περιοχή αγγίζουν τις 35.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.
  11. Στην ενδέκατη θέση βρίσκεται το κέντρο της Βιέννης και ειδικότερα οι περιοχές Kohlmarkt, Graben και Tuchlauben, όπου οι κατοικίες κοστίζουν 30.000 ευρώ ανά τ.μ.
  12. Ακολουθούν τα σπίτια που βρίσκονται δίπλα στη Λίμνη Starnberg (25.000 ευρώ ανά τ.μ.).
  13. Στις 25.000 ευρώ ανά τ.μ. πωλούνται οι κατοικίες και στο Müllerstraße του Μονάχου.
  14. Στην περιοχή Carrer Castanyetes της Μαγιόρκα πωλούνται προς 23.500 ευρώ ανά τ.μ.
  15. Η λίστα των 15 ακριβότερων διευθύνσεων της Ευρώπης ολοκληρώνεται με τη Marbella, όπου στην περιοχή Urbanización Santa Margarita οι τιμές των σπιτιών αγγίζουν τα 20.000 ευρώ ανά τ.μ., τις ακριβότερες περιοχές της Ζυρίχης (Hausberg, Zürichberg) και την πλατεία Piazza Di Spagna στη Ρώμη, επίσης στις 20.000 ευρώ ανά τ.μ. και την περιοχή Harvestehuder Weg του Αμβούργου στις 16.000 ευρώ ανά τ.μ. Στην ίδια θέση περιλαμβάνεται και η Ηρώδου Αττικού στην Αθήνα.

Το ιδιαίτερο αυτό τμήμα της αγοράς κατοικίας θεωρείται ότι ακολουθεί τους δικούς του κανόνες, που δύσκολα επηρεάζονται από τη γενικότερη τάση της αγοράς κατοικίας. Άλλωστε, με βάση τη γενικότερη εικόνα της προηγούμενης διετίας στην Ευρώπη θα περίμενε κανείς να έχει σημειωθεί υποχώρηση των τιμών, κάτι όμως που δεν έχει παρατηρηθεί. Βασικός λόγος γι’ αυτήν την εξέλιξη είναι η μοναδικότητα των ακινήτων στην πλειονότητα των παραπάνω περιοχών, τη στιγμή που η ζήτηση εξακολουθεί να είναι σημαντική, ιδιαίτερο από τα νέα «τζάκια» των αναδυόμενων οικονομιών της Ασίας, της Ρωσίας και της Λατινικής Αμερικής.

HOMEPAGE <<

Leave A Response