Mercedes S65 AMG Coupe

Mercedes S65 AMG Coupe

Την κορυφαία έκδοση της S Class Coupe, η οποία κινείται από έναν θηριώδη V12 κινητήρα απόδοσης 630 ίππων, παρουσίασε και επίσημα η Mercedes.

Μετά το ντεμπούτο των S65 AMG, SL65 AMG και G65 AMG, σειρά για τη Mercedes έχει σήμερα το κορυφαίο κουπέ μοντέλο της, το οποίο βασίζεται στη νεότερη εκδοχή της S Class. Σημείο αναφοράς της S65 AMG Coupe είναι –φυσικά- ο 12κύλινδρος κινητήρας της, ο οποίος μεταφέρει την κίνηση αποκλειστικά στους πίσω τροχούς. Πρόκειται για ένα μηχανικό… θαύμα, με δύο τούρμπο, αλουμινένια κεφαλή, εναλλάκτη αέρος νερού και χωρητικότητα 6,0 λίτρων, το οποίο αποδίδει 630 ίππους σταθερά από τις 4.800 έως και τις 5.400 σ.α.λ. αλλά και… 1.000 Nm ροπής από τις 2.300 έως και τις 4.300 σ.α.λ. Φυσικά, οι παραπάνω αριθμοί δεν θα μπορούσαν παρά να μεταφράζονται σε… θαυμαστές επιδόσεις στην πράξη. Πράγματι, η νέα S65 AMG Coupe είναι σε θέση να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο μόλις 4,1 δλ., με την τελική όμως ταχύτητά της να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

Στα τεχνολογικά highlight του μοντέλου περιλαμβάνεται το 7τάχυτο κιβώτιο AMG Speedshift Plus 7G-Tronic, το οποίο διαθέτει τρία διαφορετικά προγράμματα λειτουργίας προσανατολισμένα στην οικονομία (Controlled Efficiency), στις επιδόσεις (Sport) αλλά και στην… απόλαυση του οδηγού (Manual). Από εκεί και πέρα, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως η νέα S65 AMG Coupe είναι εφοδιασμένη με μια προηγμένη μπαταρία ιόντων λιθίου, χάρη στη οποία εξοικονομούνται 20 κιλά. Επίσης, το καθ’ όλα εντυπωσιακό αυτό κουπέ της Mercedes διαθέτει την σπορ ανάρτηση της AMG, η οποία βασίζεται στην αντίστοιχη Magic Body Control επιτρέποντας στο κομψό γερμανικό αμάξωμα να… γέρνει προς το εσωτερικό της στροφής (περίπου μέχρι και 2,5 μοίρες). Κάτι αντίστοιχο δηλαδή με ότι συμβαίνει με τους σκιέρ ή τους οδηγούς μοτοσικλετών.

 

http://www.4troxoi.gr

Leave A Response