Μανώλης Αγγελόπουλος

Μανώλης Αγγελόπουλος

Ο Μανώλης Αγγελόπουλος ήταν Έλληνας τραγουδιστής με σημαντική καριέρα στο λαϊκό τραγούδι κυρίως κατά τις δεκαετίες του 1960 και 1970.

Γεννήθηκε στις 8 Απριλίου 1939, ενώ ο τόπος γέννησής του παραμένει αδιευκρίνιστος καθώς γεννήθηκε στην διαδρομή από την Αλεξάνδρεια προς άλλη επαρχία της Μακεδονίας. Πρέπει να πολιτογραφήθηκε στον Άγιο Αθανάσιο Δράμας.
Ήταν το πρώτο παιδί της μητέρας του Ερασμίας που τον γέννησε σε ηλικία 20 χρονών, και του πατέρα του, Ηλιακό Αγγελόπουλο.
Είχε έναν μικρότερο αδελφό, τον Λεύτερη.
Από παιδί γύρισε όλη την Ελλάδα μέσα σε ένα τροχόσπιτο.
Ο γονείς του ήταν πλανόδιοι έμποροι.
Ο μικρός Μανώλης τραγούδαγε στο μεγάφωνο του αυτοκινήτου πουλώντας την πραμάτεια.
Λόγω του χαμού του πατέρα του, σε ηλικία 13 ετών προσπάθησε να βοηθήσει την οικογένειά του δουλεύοντας σε διάφορα κέντρα διασκέδασης κοντά στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας και στα Πετράλωνα όπου έμενε με την οικογένειά του.
Το ταλέντο του δεν άργησε να ανακαλυφτεί.

Ακολούθησε η πρώτη ηχογράφηση το 1957.
Κατά την δεκαετία του ’60 έγινε ευρύτερα γνωστός καθώς τραγουδούσε τραγούδια για τον προσφυγικό ελληνισμό και τα εξωτικά μέρη.
Η μουσική του έχει επιδράσεις από την ελληνική λαϊκή μουσική, από την μουσική των Ρομά και από την Αραβική μουσική, και συγκεκριμένα το τσιφτετέλι.

Συνεργάστηκε με πολλούς σημαντικούς δημιουργούς του λαϊκού τραγουδιού, όπως ο Μανώλης Χιώτης, ο Βασίλης Τσιτσάνης, ο Γιώργος Μητσάκης και άλλους και κυκλοφόρησε πολλούς δίσκους που σημείωσαν μεγάλη επιτυχία.

Ο Μανώλης Αγγελόπουλος πέθανε στο Λονδίνο στις 2 Απριλίου του 1989, έπειτα από ανεπιτυχή επέμβαση σε νοσοκομείο του Λονδίνου .

 

http://www.ishow.gr

Leave A Response