ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΙΓΛΑΣ-ΠΙΣΟΔΕΡΙΟΥ

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΙΓΛΑΣ-ΠΙΣΟΔΕΡΙΟΥ

Η διάβαση Βίγλας – Πισοδερίου σχηματίζεται στη συμβολή των οροσειρών του Βαρνούντα και του Βέρνου, 19χλμ. δυτικά από την πόλη της Φλώρινας. Στη θέση αυτή λειτουργεί ένα από τα καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας, μέσα σε ένα υπέροχο δάσος από οξιές, προσφέροντας στον επισκέπτη μοναδική θέα στις Πρέσπες, η οποία συνδυάζεται μοναδικά με το χιονισμένο τοπίο.

Είναι ένα από τα πρώτα κέντρα που λειτούργησαν στην Ελλάδα. Το χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας-Πισοδερίου υψώνεται 1650 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και προσφέρει καλής ποιότητας χιόνι για μια μεγάλη περίοδο του έτους. Οι εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού κέντρου Βίγλας στο χωριό Πισοδέρι Φλώρινας μπορούν να προσφέρουν στον επισκέπτη ό,τι ζητήσει και να καλύψουν τις απαιτήσεις ακόμη και των πιο απαιτητικών.

Οι εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού κέντρου Βίγλας  μπορούν να προσφέρουν στον επισκέπτη ότι ζητήσει και να καλύψουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς. Εξυπηρετούν τέσσερις πιστές μήκους 9 χλμ για όλες τις κατηγoρίες χιονοδρόμων αθλητών, οι οποίες είναι εγκεκριμένες από τον F.I.S. Αναλυτικότερα το χιονοδρομικό κέντρο περιλαμβάνει ένα συρόμενο αναβατήρα 800μ, δυναμικότητας 600 ατόμων /ώρα,  ένα εναέριο διθέσιο αναβατήρα, δυναμικότητας 600 ατόμων / ώρα, ένα νέο διθέσιο αναβατήρα ,δυναμικότητας 1200 ατόμων / ώρα, που ξεκινάει από το χωριό Πισοδέρι και ένα
παιδικό συρόμενο αναβατήρα.

Στο Χιονοδρομικό λειτουργεί σαλέ, κατάστημα ενοικίασης σύγχρονου εξοπλισμού ski και snowboard, σχολή εκμάθησης ski, καθώς και Ξενώνας, ο οποίος μπορεί να φιλοξενήσει έως και 55 άτομα και στεγάζεται στο παλιό κτίριο της Μοδέστειας Σχολής, ενός κτιρίου ιστορικού. Το σαλέ διαθέτει ιδιόκτητο χιονοστρωτήρα, για άμεσο στρώσιμο των χιονοδιαδρόμων, καθώς και ειδικό μηχάνημα δημιουργίας τεχνητού χιονιού. Η πρόσβαση στο Χιονοδρομικό Κέντρο γίνεται πολύ άνετα μέσω της Εγνατίας οδού (Βέροια-Κοζάνη-Πτολεμαϊδα-Φλώρινα).

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΗΣ ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
Στο Πισοδέρι δείτε το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας, το βυζαντινό ναό της Αγίας Παρασκευής και το κτίριο της Μοδέστειας Σχολής, που αναπαλαιώθηκε και λειτουργεί ως ξενώνας. Ξεχωριστές εμπειρίες προσφέρει μια εκδρομή στις Πηγές του Αλιάκμονα ή «Μάνα του Νερού» για τους ντόπιους. Αν το επιτρέπει ο καιρός μπορείτε να επισκεφτείτε την περιοχή των Πρεσπών και να φτάσετε μέχρι τα ερείπια του Αγίου Αχιλλείου, στο ομώνυμο νησάκι που βρίσκεται στη Μικρή Πρέσπα. Ακόμη, αξίζει τον κόπο να φτάσετε μέχρι τον παραδοσιακό διατηρητέο οικισμό του Νυμφαίου, όπου βρίσκεται και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Προστασίας της Καφέ Αρκούδας. Τέλος μην ξεχάσετε την πόλη της Φλώρινας, που δείχνει ακόμη πιο όμορφη όταν είναι χιονισμένη. Επισκεφτείτε εδώ την συνοικία του Αγίου Παντελεήμονα, το Αρχαιολογικό και Βυζαντινό Μουσείο και την βυζαντινή εκκλησία του Αγίου Αχιλλείου

 

http://www.0030.gr

Leave A Response