ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΤΟΥΛΙΟΥ

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΤΟΥΛΙΟΥ

Σε ένα από τα ωραιότερα ορεινά τοπία της Ελλάδος, περίπου 40χλμ από τα Τρίκαλα, στην περιοχή Περτουλιώτικα Λιβάδια και 7χλμ. από την Ελάτη βρίσκεται το Χιονοδρομικό Κέντρο του Περτουλίου, σε υψόμετρο 1350μέτρων.
Ο δρόμος ανηφορίζει μέσα από το ελατόδασος σε στενή διαδρομή με αρκετές στροφές. Πρόκειται για το μεγαλύτερο και ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα δάση ελάτης στην Ελλάδα και έχει έκταση 33.000 στρέμματα. Το χιονοδρομικό κέντρο του Περτουλίου βρίσκεται σε μία ελατοσκέπαστη πλαγιά που αντικρίζει την κορυφή του Κόζιακα. Μοιάζει περισσότερο με πάρκο αναψυχής. Πρόκειται για ένα τουριστικό χιονοδρομικό με υποδομές που το καθιστούν ιδανικό για μικρούς και μεγάλους. Οι μεγάλοι θα χαρούν την εύκολη πρόσβαση και τους πάντα ανοιχτούς δρόμους αλλά και τις πίστες με τα σαλέ, ενώ οι μικροί τους πολλούς χώρους για παιχνίδι με το χιόνι.

Το κέντρο διαθέτει δύο σαλέ. Το ένα βρίσκεται στην βάση του χιονοδρομικού και το άλλο στην κορυφή. Το τελευταίο προσφέρει μοναδική θέα προς τις γύρω πλαγιές από υψόμετρο 1.340μέτρων. Στο κέντρο ενοικιάζονται χιονορακέτες, έλκηθρο, snowmobile, mountainbike, καθώς και όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός για σκι. Υπάρχει μεγάλος και άνετος χώρος πάρκινγκ στη βάση του χιονοδρομικού και η πρόσβαση είναι ασφαλής και άνετη χωρίς τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Από το Περτούλι ξεκινούν πολλά ορεινά μονοπάτια για πεζοπορία, ορειβασία αλλά και ποδήλατο βουνού.

Το χιονοδρομικό κέντρο αποτελείται από τρεις πίστες συνολικού μήκους 1,8χλμ. και τρεις αναβατήρες. Μία πίστα κόκκινη μήκους 1,500μ, μία μπλε μήκους 400μ και μία πράσινη εκπαιδευτική μήκους 80μ. Επίσης υπάρχει ένας εναέριος διθέσιος αναβατήρας μήκους 1,170μ, ένας συρόμενος μήκους 350μ και ένα μπέιμπι λίφτ μήκους 60μ. Ο εναέριος αναβατήρας λειτουργεί και για περιήγηση πεζών, επίσης υπάρχουν και δύο μηχανήματα επίστρωσης χιονιού. Οι λάτρεις των δρόμων αντοχής θα βρουν στα λιβάδια και πίστα για langlauf (σκι πεδιάδας). Κατά τη διάρκεια λειτουργίας του χιονοδρομικού διεξάγονται βραδιές νυχτερινού σκι.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΣΤΗ ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΗ
Επισκεφτείτε το γιοφύρι της Πύλης που δεσπόζει στο χαρακτηριστικό άνοιγμα του Πορταϊκού Ποταμού, πριν περάσετε από τα πεδινά στα ορεινά, την Πόρτα Παναγιά χτισμένη το 1283 στην κωμόπολη της Πύλης, τη Μονή του Αγίου Βησαρίωνα και τη Κόζιακα. Κάτω απο την ψηλότερη κορυφή του Κόζιακα σε ύψος 1738 μ. θα βρείτε το καταφύγιο Χατζηπέτρος δυναμικότητας 20 κλινών. Στο χωριό Ελάτη θα μείνετε ικανοποιημένοι από το φυσικό περιβάλλον και την πολύ καλή κουζίνα, στις ταβέρνες, που σερβίρουν ψητά από ντόπιο κρέας και τοπικές σπεσιαλιτέ. Στην περιοχή θα απολαύσετε τα παρθένα δάση του Κόζιακα, της Νεράιδας και της Λουπάτας, που αποτελούν σημαντικούς βιοτόπους. Στο Νεραϊδοχώρι θα επισκεφτείτε την πετρόκτιστη εκκλησία του Αγίου Νικολάου (1763) και δυο χιλιόμετρα μακρύτερα το ιστορικό μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής.

 

http://www.0030.gr/

Leave A Response