ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΛΥΜΠΟΥ

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΛΥΜΠΟΥ

Το χιονοδρομικό κέντρο του Ολύμπου δεν είναι μια κοσμοπολίτικη πρόταση για τους πολλούς, αφού οι εγκαταστάσεις ανήκουν στο στρατό και η πρόσβαση σε αυτές γίνεται δύσκολα, με το τελευταίο της κομμάτι να γίνεται με τα πόδια. Απέχει από την Ελασσόνα 40 χλμ.
Στις Βρυσοπούλες οι τυχεροί εκδρομείς  ορειβάτες και σκιέρ  μπορούν να απολαύσουν τη μεγαλύτερη, και καλύτερη σε ποιότητα χιονιού, ελληνική χιονοδρομική πίστα σε υψόμετρο 1.750-1.800 μ. Οι εξασκημένοι στις απαιτήσεις του βουνού και διαθέτοντες τον κατάλληλο εξοπλισμό είναι οι μόνοι που έχουν τη δυνατότητα να φτάσουν ως εδώ, αλλά, ακόμη κι αν το κατορθώσουν, θα πρέπει πρώτα να έχουν συνεννοηθεί με τον διοικητή της μονάδας. Εκεί λειτουργεί το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ορεινού Αγώνα Χιονοδρόμων (ΚΕΟΑΧ), δηλαδή ένα είδος χειμερινού εκπαιδευτικού κέντρου του στρατού για επίλεκτες μονάδες του.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΗΣ ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
Οι εραστές του Ολύμπου, στην καρδιά του χειμώνα, μπορούν να περιηγηθούν το βουνό κινούμενοι με αυτοκίνητο ή με μικρές πεζοπορίες στις παρυφές του. Μπορείτε να επισκεφτείτε την πόλη της Λάρισας και να κάνετε τον περίπατό σας στις όχθες του Πηνειού και στο άλσος του Αλκαζάρ. Αξίζει τον κόπο να ανεβείτε στα Αμπελάκια και να θαυμάσετε το σπίτι του Γεώργιου Μαύρου, στην πόλη στην οποία αναπτύχθηκε ο πρώτος συνεταιρισμός στην Ευρώπη. Στην πόλη της Ελασσόνας δείτε το μοναστήρι της Παναγίας της Ολυμπιώτισσας, το παλιό γιοφύρι, το Τζαμί και τα παλιά παραδοσιακά σπίτια της. Μπορείτε, ακόμη να κατεβείτε στην Κοιλάδα των Τεμπών.

 

http://www.0030.gr

Leave A Response