ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΙΝΑΛΟΥ

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΙΝΑΛΟΥ

Το χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου βρίσκεται στην περιοχή Οροπέδιο Οστρακίνας, 30 χλμ. από την Τρίπολη και πολύ κοντά στη μαγευτική Βυτίνα, τη Δημητσάνα, στη Στεμνίτσα και τα άλλα γραφικά χωριά της ορεινής Αρκαδίας.

Η ξεχωριστή του θέση μέσα στα έλατα, αφού  ελάχιστα χιονοδρομικά έχουν αυτό το προνόμιο, αλλά και η εύκολη πρόσβαση, απέχει μόνο δύο ώρες από την Αθήνα, το κάνουν ιδιαίτερα ελκυστικό. Η πρόσφατη επένδυση ιδιώτη αναβάθμισε πλήρως το χιονοδρομικό κέντρο του Μαινάλου το οποίο σήμερα μπορεί, όχι μόνο να φιλοξενήσει, αλλά και να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς φίλους του σκι.

Το κέντρο αν και μικρό σε γενικές γραμμές, είναι γεμάτο εκπλήξεις. Διαθέτει 6, συνολικά, πίστες, κυρίως μέτριας δυσκολίας, που εξυπηρετούνται από τρεις συρόμενους αναβατήρες μεταφοράς 200, 350 και 500/ατόμων. Στην είσοδο του χιονοδρομικού, πριν από το πάρκινγκ, έχει δημιουργηθεί ένα πάρκο για μηχανάκια ATVs (γουρούνες – snowmobiles). Το κέντρο διαθέτει επίσης Snowboard park, αλλά και πίστα ειδικά διαμορφωμένη για Snow tubes, ενώ προβλέπεται να λειτουργήσει η πρώτη πλαστική πίστα χιονοδρομίας, καθώς και ένα Snow bar στην πίστα ”Ερατώ” σε ύψος 1600 μ. ανάμεσα σε συστάδες ελάτων.

Στο κέντρο θα βρείτε σχολή σκι με τμήματα αρχάριων, προχωρημένων, τμήμα παιδικού σκι, αγωνιστικού σκι, snowboard κ.ά., καταστήματα ενοικίασης εξοπλισμού σκι και σνόουμπορντ, τρία καφέ, εστιατόριο, κατάστημα λιανικής πώλησης, αλλά και ένα πανέμορφο σαλέ που κρύβεται μέσα στο δάσος. Πολύ κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο υπάρχει σύγχρονο ορειβατικό καταφύγιο ιδιοκτησίας του Ορειβατικού Συλλόγου Τρίπολης. Είναι χωρητικότητας 26 ατόμων και διαθέτει κουζίνα, δεξαμενή νερού, θερμάστρες πετρελαίου και ξύλων και τζάκι.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΗΣ ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
Σε μικρή απόσταση από το Χιονοδρομικό Κέντρο μερικά από τα ωραιότερα και γραφικότερα χωριά της Ελλάδας φωλιάζουν εδώ όπως είναι το Λεβίδι,η Βυτίνα, η Αλωνίσταινα, η Δημητσάνα και η Στεμνίτσα. Επισκεφτείτε στη Δημητσάνα, γενέτειρα του Πατριάρχη Γρηγορίου Ε’ και του Παλαιών Πατρών Γερμανού, το εξαιρετικά ενδιαφέρον Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, είναι ένα θεματικό μουσείο, το οποίο παρουσιάζοντας τις βασικές προβιομηχανικές τεχνικές νεροτριβής, βυρσοδεψίας και κατασκευής μπαρουτιού προβάλλει τη σημασία του νερού ως κύρια πηγή ενέργειας.. Περιπλανηθείτε στη γραφική Βυτίνα και απολαύστε τον καφέ σας στην Κεντρική Πλατεία με την πετρόκτιστη εκκλησία του Αγίου Τρύφωνα, κοντα είναι και η Βιβλιοθήκη της Βυτίνας, με αξιόλογο ιστορικό αρχείο. Στην Αρχαία Μαντίνεια δείτε τον Αρχαιολογικό Χώρο με το Αρχαίο Θέατρο. Στην Στεμνίτσα δείτε τα εκθέματα του Λαογραφικού Μουσείου και παρατηρήστε την τοπική αρχιτεκτονική.

 

http://www.0030.gr

Leave A Response