ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

Σ’ ένα οροπέδιο του Βελουχιού, σε υψόμετρο 1.840 μ. στη θέση «Διαβολότοπος», βρίσκεται το Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου, που απέχει 12 χλμ. από την πόλη.
Δημιουργήθηκε το 1974, με πρωτοβουλία παλιών ελλήνων χιονοδρόμων και αποτέλεσε από τότε αρκετά δημοφιλή προορισμό για όσους θέλουν να ζήσουν ξεχωριστές στιγμές σε πίστες που απευθύνονται, κυρίως στους λιγότερο έμπειρους χιονοδρόμους.  Tο χιονοδρομικό κέντρο Καρπενησίου έχει μεγάλη χρονική περίοδο λειτουργίας και καλής ποιότητας χιόνι.

Στο κέντρο λειτουργούν 12 πίστες διαφορετικών επιπέδων δυσκολίας κυμαινόμενης υψομετρικής διαφοράς από 1.800-2.040μ., 7 αναβατήρες εκ των οποίων οι τρεις είναι συρόμενοι, οι τρεις διθέσιοι εναέριοι και ένας τριθέσιος εναέριος οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα εξυπηρέτησης 5.150 ατόμων / ώρα. Κορυφαία είναι η πίστα Ηρακλής 1 για έμπειρους σκιέρ. Κατόπιν συνεννόησης, το κέντρο σας παρέχει και τη δυνατότητα νυχτερινής κατάβασης που είναι από τις πιο συναρπαστικές εμπειρίες. Πολλές διαδρομές εκτός πίστας παρουσιάζουν αρκετό ενδιαφέρον.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΗΣ ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
Αξίζει να γνωρίσετε την πόλη του Καρπενησίου, που δείχνει απόλυτα ενταγμένη στο φυσικό τοπίο. Θα δείτε στην κεντρική πλατεία τον ξακουστό Γεροπλάτανο, θα πιείτε από το Αθάνατο Νερό του Λιονταριού και θα αντικρίσετε τη μορφή του Μάρκου Μπότσαρη, στην προτομή που είναι στημένη σε κεντρικό σημείο. Στην πλατεία Κατσαντώνη θα δείτε τον ανδριάντα του γνωστού ήρωα της επανάστασης. Στους Κορυσχάδες, λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω, μπορείτε να επισκεφτείτε το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης και στο Μικρό Χωριό, το παλιό τμήμα του χωριού, που είχε κατολισθήσει το 1962, όπως, επίσης, να πιείτε νερό στις πέντε παλιές βρύσες. Στο Μεγάλο Χωριό θα θαυμάσετε τα σπίτια και τα δημόσια κτίρια που διατηρούν το παραδοσιακό τους χρώμα, προσαρμοσμένα στο φυσικό περιβάλλον. Συνεχίστε για το μοναστήρι του Προυσού για να δείτε την εικόνα της Παναγίας της Προυσιώτισσας και το μουσείο του, με θαυμαστά κειμήλια. Θα μείνετε εντυπωσιασμένος από την ως εκεί διαδρομή μέσα από την Κοιλάδα του Κρικελιώτη και του Καρπενησιώτη, που ενώνονται στον Τρικεριώτη για να καταλήξουν στη λίμνη των Κρεμαστών.

 

http://www.0030.gr

Leave A Response