ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 3-5 ΠΗΓΑΔΙΑ

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 3-5 ΠΗΓΑΔΙΑ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΗΜΑΘΙΑ

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 3-5 ΠΗΓΑΔΙΑ
Η περιοχή του Χιονοδρομικού Κέντρου 3-5 Πηγάδια, βρίσκεται σε απόσταση 18 χλμ. από τη Νάουσα και 108 χιλιομέτρων από τη Θεσσαλονίκη, πάνω στις καταπράσινες πλαγιές του Βερμίου, σε υψόμετρο 1400-2052μ σε μια τοποθεσία γεμάτη τρεχούμενα νερά, δάση από βελανιδιές, οξιές και καστανιές.
Το Κέντρο διαθέτει πλούσια υποδομή σε εγκαταστάσεις χιονιού, αλλά το συγκριτικό του πλεονέκτημα με τα λοιπά Χιονοδρομικά Κέντρα της χώρας είναι ότι είναι το μοναδικό Κέντρο το οποίο διαθέτει ένα σύγχρονο σύστημα Τεχνητής Χιόνωσης το οποίο εγκαταστάθηκε το έτος 2002 και εξασφαλίζει άριστη ποιότητα χιονιού σ’ όλη τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου. Έτσι για διάστημα πέντε μηνών τουλάχιστον το χειμώνα υπάρχει η σιγουριά ότι στο Κέντρο υπάρχει μόνιμα χιόνι, κάτι που δίνει την δυνατότητα προγραμματισμού τόσο των τουριστικών δραστηριοτήτων όσο και των αθλητικών γεγονότων χιονοδρομίας.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο διαθέτει 9 πίστες για όλα τα επίπεδα δυσκολίας, η πίστα Φίλιππος μήκους 2.000μ. μέτριας έως μεγάλης δυσκολίας είναι μια από της καλύτερες μαύρες πίστες στην Ελλάδα. Η πίστα αυτή έχει χαρακτηριστεί από την Διεθνή Ομοσπονδία χιονοδρομίας (FIS) ως διεθνής και ειδικών προδιαγραφών για την πραγματοποίηση επισήμων αγώνων χιονοδρομίας. Επίσης υπάρχουν δρόμοι αντοχής, μήκους 3, 5 και 10 χλμ., (η μεγαλύτερη στην Ελλάδα, εγκεκριμένη για Διεθνείς Αγώνες), πίστες για τουριστική και αθλητική χιονοδρομία, πίστες δρόμων αντοχής, μονοπάτια πορείας, ορειβασίας και άριστη ποιότητα χιονιού. Λειτουργούν 6 αναβατήρες, 1 εναέρια διπλή καρέκλα,3 συρόμενοι αναβατήρες και 2 baby lifts, από 1η Δεκεμβρίου μέχρι αρχές Απριλίου.

Οι εγκαταστάσεις του κέντρου είναι σύγχρονες και πλήρεις. Περιλαμβάνουν χώρο στάθμευσης χωρητικότητας 800 οχημάτων, εξοπλισμένο ιατρείο, με συνεχή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, καταφύγια, ξενώνες, εστιατόρια αλλά και γυμναστήριο, σάουνα, πισίνα, snow bar και πανέμορφο chalet στην κορυφή του βουνού (2005 μ).Είπισης στο Χιονοδρομικό Κέντρο λειτουργεί άρτια οργανωμένη σχολή σκι και κατάστημα ενοικίασης εξοπλισμού γι’ αυτό. Η σχολή σκι απαρτίζεται από έμπειρους και επιστημονικά καταρτισμένους δασκάλους σκι.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΣΤΗ ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΗ
Επισκεφτείτε την πόλη της Νάουσας και δείτε τις παραδοσιακές συνοικίες Αλώνια και Μεταμόρφωση, που είναι πλημμυρισμένες από όμορφα αρχοντικά. Συνεχίστε με μια επίσκεψη στο αξιόλογο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και περάστε από την ιστορική πλατεία Εθνομαρτύρων. Επίσης επισκεφτείτε το ?λσος του Αγίου Νικολάου είναι ένα πανελλήνιο τουριστικό κέντρο αναψυχής και διημέρευσης μόλις 3 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της ηρωικής πόλης της Νάουσας, την ιαματική Βεροκύτικη Βρύση, το Σπήλαιο «Σαράντα Ουτάδες» με σταλακτίτες και σταλαγμίτες σε διάφορους σχηματισμούς και, φυσικά, τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας με τους μακεδονικούς τάφους. Επίσης το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά, κοντά στη Βέροια, καθώς και την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου.

 

http://www.0030.gr

Leave A Response