SAP: Καινοτομία στα Big Data για την παροχή Real-Time εξατομικευμένης ιατρικής περίθαλψης

SAP: Καινοτομία στα Big Data για την παροχή Real-Time εξατομικευμένης ιατρικής περίθαλψης

Στην πρόσφατη εκδήλωση Data knowledge to Action η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Λευκού Οίκου, του Αμερικάνικου Εθνικού Ιδρύματος Επιστημών (US National Science Foundation) και του Προγράμματος Έρευνας και Ανάπτυξης για τα Δίκτυα και την Πληροφορική (Networking and Information Technology R&D Program), η SAP αναγνωρίστηκε για τη συμβολή της στο χώρο της υγείας.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, έγινε ιδιαίτερος λόγος για τη σημαντική συνεισφορά της SAP στην επίτευξη της παροχής εξατομικευμένων ιατρικών υπηρεσιών σε ασθενείς σε πραγματικό χρόνο. Η εν λόγω εκδήλωση φιλοξένησε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς που, μέσα από καινοτόμα εργαλεία και τεχνολογίες διαχείρισης Big Data, οδηγούνται σε επιστημονικές ανακαλύψεις και προάγουν την έρευνα στον τομέα της βιοϊατρικής.

Η χρήση της καινοτόμου in-memory πλατφόρμας SAP HANA στο χώρο της υγείας έχει σχεδιαστεί με στόχο να προσφέρει σε ερευνητές, νοσοκομεία, φαρμακευτικές και ασφαλιστικές εταιρίες όλα τα δεδομένα (γενετικής ταυτότητας, τρόπου ζωής, αποτελέσματα εξετάσεων), ώστε να γίνει εφικτή η βελτίωση της υγείας των πολιτών, μέσα από την πρόληψη, την εξειδικευμένη θεραπεία και τη μετέπειτα παρακολούθηση.

Πιο συγκεκριμένα, σε πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από την SAP, ερευνητές σε εργαστήριο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Stanford χρησιμοποιούν τις δυνατότητες real-time analytics, που προσφέρει η καινοτόμος in-memory πλατφόρμα SAP HANA, για να αποκαλύψουν γενετικές μεταλλάξεις που συνδέονται με πιθανότητες εκδήλωσης ασθενειών. Με τη χρήση της πλατφόρμας SAP HANA, οι ερευνητές του Stanford παρατήρησαν σημαντική βελτίωση στην απόδοση, με από 17 έως 600 φορές ταχύτερους υπολογισμούς στην ανάλυση των γενετικών δεδομένων.

 

 

http://www.emea.gr

Leave A Response