Google: 3,2 δισ. δολ. για τον έξυπνο θερμοστάτη της Nest

Google: 3,2 δισ. δολ. για τον έξυπνο θερμοστάτη της Nest

Η Google ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει έναντι του τεράστιου ποσού των 3,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων τη Nest, «παιδί» του εφευρέτη του iPod και κατασκευάστρια του ομώνυμου έξυπνου θερμοστάτη. Παρατηρητές εκτιμούν ότι η εξέλιξη θα μπορούσε να επιταχύνει την ανάπτυξη ενός ευφυούς δικτύου ηλεκτροδότησης, το οποίο θα ανταποκρίνεται στην πραγματική ζήτηση.

Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους μήνες. Βάσει αυτής, η Nest θα εξακολουθήσει να λειτουργεί με την ίδια επωνυμία και υπό τα ίδια στελέχη. «Η Google θα μας βοηθήσει να υλοποιήσουμε πλήρως το όραμά μας για ένα ενσυνείδητο σπίτι και θα μας επιτρέψει να αλλάξουμε τον κόσμο ταχύτερα απ’ όσο θα μπορούσαμε από μόνοι μας», εκτίμησε ο διευθύνων σύμβουλος της Nest Τόνι Φάντελ, πρώην στέλεχος της Apple και επικεφαλής της ομάδας που ανέπτυξε το iPod και το iPhone.

Ο θερμοστάτης, που η μορφή του παραπέμπει αμέσως στα μινιμαλιστικής αισθητικής προϊόντα της Apple, λειτουργεί με άξονα μια ψηφιακή οθόνη και έναν τροχό στα πρότυπα του iPod, ο οποίος αυξομειώνει τη θερμοκρασία. Συνδέεται σε ασύρματο δίκτυο και επιτρέπει στο χρήστη του να το ρυθμίσει online ή μέσω μιας εφαρμογής για iPhone ή συσκευή Android.

Το δυνατό σημείο του Nest είναι ο συνδυασμών αισθητήρων κίνησης και αλγόριθμων που ρυθμίζουν από μόνοι τους τη θερμοκρασία ανάλογα με το πού βρίσκονται οι χρήστες, ενώ μέσα σε λίγες εβδομάδες μαθαίνουν τις συνήθειές τους δημιουργώντας ένα πρόγραμμα αποκλειστικά βασισμένο σε αυτές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη δυνατή εξοικονόμηση ενέργειας.

thermostates-nest-lab

Η Nest «ήδη παράγει εκπληκτικά προϊόντα που μπορείς να αγοράσεις αυτή τη στιγμή: θερμοστάτες που εξοικονομούν ενέργεια και ανιχνευτές καπνού που σε βοηθούν να κρατήσεις την οικογένειά σου ασφαλή», αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωση ο διευθύνων σύμβουλος της Google Λάρι Πέιτζ. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που πρόκειται να φέρουμε αυτήν την τέλεια εμπειρία σε περισσότερα σπίτια, σε περισσότερες χώρες, εκπληρώνοντας τα όνειρά τους!»

 

http://www.naftemporiki.gr

Leave A Response