Carlos Santana

Carlos Santana

.Ο Carlos Santana (Carlos Augusto Alves Santana) γεννήθηκε στις 20 Ιουλίου του 1947. Κατάγεται από το Μεξικό και είναι ένας ροκ κιθαρίστας…

Έγινε κυρίως γνωστός στα τέλη του 1960 με αρχές του 1970 με το γκρουπ του ”Santana”. Το περιοδικό ”Rolling Stone” του έδωσε την 15η θέση στην λίστα με τους 100 καλύτερους κιθαρίστες όλων των εποχών, το 2003. Έχει κερδίσει 10 βραβεία Grammy & 3  Latin Grammy!

Η ζωή του:

Ο Carlos γεννήθηκε στο Μεξικό. Εξαιτίας του πατέρα του που ήταν βιολιστής ο Carlos άρχισε να μαθαίνει βιολί από μικρή ηλικία, ενώ όταν ήταν 8 ετών ξεκίνησε να μαθαίνει & κιθάρα. Όταν ήταν πια έφηβος μετακόμισε με την οικογένειά του στην  Tijuana, που βρισκόταν στα όρια μεταξύ της Καλιφόρνιας & του Σαν Φρανσίσκο… Εκεί αφού τελείωσε το λύκειο γνώρισε τον Javier Bátiz, που ήταν ένας σπουδαίος δάσκαλος κιθάρας και δέχτηκε να διδάξει τον Carlos.

Αργότερα άρχισε να συμμετέχει σε διάφορα γκρουπ και τελικά μετά από μερικά χρόνια αποφάσισε να φτιάξει το δικό του γκρουπ που το ονόμασε ”Santana Blues Band”. Τα μέλη του γκρουπ εκτός από τον ίδιο ήταν οι David Brown και Gregg Rolie. Ωστόσο το γκρουπ για συντομία έγινε περισσότερο γνωστό με το όνομα ”Santana”…

Santana: Το γκρουπ

Το γκρουπ ανήκοντας στο δυναμικό της δισκογραφικής εταιρίας  CBS Records, άρχισε να ηχογραφεί τα πρώτα του άλμπουμ. Το single που ξεχώρισε αμέσως ήταν το “Evil Ways” ενώ το άλμπουμ τους με τίτλο ”Santana” έφτασε στο Νο.4 των chart στις Ηνωμένες Πολιτείες!

Το 1970 το γκρουπ κυκλοφόρησε το 2ο άλμπουμ του με τίτλο “Abraxas” έφτασαν το Νο.1 στα chart. Πούλησε πάνω από 1 εκατομμύριο αντίτυπα παγκοσμίως. Ένα χρόνο αργότερα κυκλοφόρησαν το άλμπουμ ” Santana III”. Το 1972 κυκλοφορεί το άλμπουμ ” Caravanserai”, ενώ το 1973 το άλμπουμ ”Welcome”.

Ένα χρόνο αργότερα κυκλοφορούν το άλμπουμ ” Borboletta” ενώ μετά από 2 χρόνια απουσίας επιστρέφουν με το άλμπουμ ”Amigos” σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία. Το 1977 κυκλοφορούν 2 άλμπουμ οι τίτλοι των οποίων είναι ” Festival” και ”Moonflower”.

Ακολουθούν αρκετά άλμπουμ στην δισκογραφική τους πορεία… Το 1978 κυκλοφορεί το άλμπουμ ” Inner Secrets”. Το 1979 το άλμπουμ ”Marathon”.
2 χρόνια αργότερα, το 1981 κυκλοφορούν το άλμπουμ ”Zebop!” Έναν χρόνο αργότερα κυκλοφορούν το άλμπουμ ”Shangó” και 3 χρόνια αργότερα το άλμπουμ ”Beyond Appearances”.

1987 και το συγκρότημα κυκλοφορεί ένα ακόμα άλμπουμ που έχει τον τίτλο ” Freedom”.

Το 1990 κυκλοφορεί το άλμπουμ ” Spirits Dancing in the Flesh”.

Μετά από μερικά χρόνια και αφού το συγκρότημα απέχει από την ηχογράφηση τραγουδιών αποφασίζει τελικά το 1999 να κυκλοφορήσει καινούργιο άλμπουμ με τον τίτλο ” Supernatural”! Το επόμενο άλμπουμ τους κυκλοφορεί το 2002 και έχει τίτλο ”Shaman”.

Το 2005 κυκλοφορούν το άλμπουμ ” All That I Am”, ενώ το 2010 κυκλοφορούν το τελευταίο του άλμπουμ με τίτλο ” Guitar Heaven”.

Σόλο καριέρα:

Ο Carlos ακολουθώντας σόλο καριέρα κυκλοφόρησε 3 προσωπικά άλμπουμ.

Το 1ο κυκλοφόρησε το 1973 και είχε τίτλο ” Love Devotion Surrender”, το 2ο το 1974 με τίτλο ”Illuminations” και το τελευταίο το1979 με τίτλο ”Oneness — Silver Dreams Golden Reality”…!

 

http://www.tralala.gr

Leave A Response