Honda Vision Scooter

Honda Vision Scooter

H εμφάνισή του είναι δυναμική αφού συνδυάζει με αιχμηρές άκρες αλλά και τις απαλές καμπύλες. Οι σχεδιαστές του άφησαν τις γραμμές του μοντέλου ανέπαφες τοποθετώντας τους δείκτες πορείας τόσο στο μπροστινό όσο και στο πίσω τμήμα. Επίσης, οι μαύροι αλουμινένιοι τροχοί 14΄΄ είναι η ιδανική λύση σχεδιαστικά αλλά και λειτουργικά αφού σε συνδυασμό με τις άνετες αναρτήσεις αποσβένουν εύκολα ακόμα και τις μεγαλύτερες ανωμαλίες των δρόμων. Σχεδιάστηκε με γνώμονα την πρακτικότητα γι αυτό έχει μεγάλο επίπεδο πάτωμα και άφθονο αποθηκευτικό χώρο κάτω από την σέλα που έχει σχεδιαστεί ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει ένα full face κράνος ή αρκετές αποσκευές αντίστοιχου όγκου. Έξυπνες θήκες για όλα τα μικροαντικείμενα, γάντζος αποσκευών, αλουμινένια σχάρα με χειρολαβή συνεπιβάτη, κεντρικό αλλά και πλαϊνό σταντ, είναι μόνο κάποια από τα στοιχεία που αποδεικνύουν την λειτουργικότητά του στην καθημερινή χρήση.

Με ύψος σέλας στα 755mm το Honda Vision ταιριάζει σε όλα τα αναστήματα. Ο χώρος για τα πόδια έχει μελετηθεί ειδικά, όπως επίσης και το σχήμα της σέλας ώστε να φιλοξενεί δύο αναβάτες με άνεση. Στην ασφάλεια αλλά και την ευελιξία σημαντικό ρόλο παίζει το συνολικό πλάτος που είναι μικρό όπως επίσης και το βάρος που φτάνει μόλις τα 102 kg. To πλαίσιο κατασκευάζεται από σωλήνες χάλυβα και έχει μελετηθεί για μεγάλη ακαμψία. Έχει μικρές διαστάσεις προσφέροντας στην ευελιξία. Οι επιδόσεις και η οικονομία ενθουσιάζουν και αποτελούν την πιο ευχάριστη έκπληξη. Το νέο Vision διαθέτει ένα σύγχρονο τετράχρονο κινητήρα 110cc με ένα εκκεντροφόρο επικεφαλής που έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την οικονομία και την αξιοπιστία. Η ισχύς του αγγίζει τους 8,3 ίππους στις 8.000 στροφές και η ροπή τα 0,9 kgm στις 6.500 στροφές. Τη διαχείριση της τροφοδοσίας του έχει αναλάβει ο ηλεκτρονικός ψεκασμός PGM-FI της Honda ενώ η ισχύς του κινητήρα, σε συνεργασία με την πολύ καλή κλιμάκωση του CVT κιβωτίου, προσφέρουν μια εξαιρετική επιτάχυνση για τα πρώτα 60 χιλιόμετρα. Κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους δρόμους της πόλης.

Η Honda δεν έκανε ποτέ παραχωρήσεις στα θέματα ασφαλείας. Έτσι το Vision, αν και μικρό, διαθέτει το εκπληκτικό σύστημα συνδυασμένης πέδησης «CBS» που ακινητοποιεί άμεσα το δίκυκλο, διατηρώντας μια σταθερή τροχιά. Συγκεκριμένα το Honda Vision έχει μπροστά δισκόφρενο 220mm, ενώ πίσω έχει ένα ταμπούρο 130mm. Η αριστερή μανέτα ενεργοποιεί μπροστινό και πίσω φρένο ταυτόχρονα, ενώ η δεξιά μανέτα ενεργοποιεί μόνον το μπροστινό φρένο. Το νέο Vision προσφέρεται σε πέντε χρωματικές αποχρώσεις: Λευκό (Pearl White Pear), Μπλε (Candy Aruja Blue), Κόκκινο (Candy Lucid Red), Γκρι (Boss Gray Metallic) και Μαύρο (Procyn Black).

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Κινητήρας: Αερόψυκτος 4-χρονος, 1ΕΕΚ, 1-κύλινδρος, 108 κ.εκ.
Ισχύς: 8,4hp / 8.000 σ.α.λ.
Ροπή: 8,7Nm / 6500 σ.α.λ.
Τροφοδοσία: Ηλεκτρονικός ψεκασμός PGM-FI
Χωρητικότητα καυσίμου: 5,5 λίτρα
Μετάδοση: V-Matic
Τελική Μετάδοση: V-Belt
Πλαίσιο: Ατσάλινο σωληνωτό
Διαστάσεις (ΜxΠxΥ): 1.845 x 670 x 1.090 χιλ.
Μεταξόνιο: 1255 χιλ.
Ύψος σέλας: 755 χιλ.
Απόσταση από το έδαφος: 120 χιλ.
Βάρος (πλήρες υγρών): 102 κιλά
Ανάρτηση εμπρός: Τηλεσκοπικό πιρούνι με υδραυλική προφόρτιση
Ανάρτηση πίσω: Μονάδα swingarm
Τροχοί: Αλουμινένιοι 5 μπράτσων
Ελαστικό εμπρός: 80/90 14
Ελαστικό πίσω: 90/90 14
Φρένο εμπρός: Δίσκος 220 χιλ. (με CBS)
Φρένο πίσω: Ταμπούρο 130 χιλ. (με CBS)

honda2

 

 

http://offsite.com.cy

Leave A Response