Η Γλυκή και ο Αχέροντας

Η Γλυκή και ο Αχέροντας
 Το χωριό Γλυκή βρίσκεται κάτω από τα χωριά του Σουλίου, στην έξοδο των στενών του Αχέροντα που είναι και το φυσικό σύνορο των νομών Θεσπρωτίας και Πρεβέζης. Αποτελεί προορισμό διακοπών για αναρίθμητους περιηγητές και φυσιολάτρες.Ο Αχέροντας έχει χαρακτηριστεί περιοχή ιδιαίτερου κάλλους. Τα Στενά, οι εκβολές του ποταμού αλλά και η ευρύτερη περιοχή ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Προστατευόμενων περιοχών Φύση 2000 (Natura 2000). Οι πηγές του ποταμού, το φαράγγι, ο μύθος και η ιστορία και η άγρια ομορφιά της φύσης, συνθέτουν ένα εντυπωσιακό τοπίο που θα σας μείνει αξέχαστο.
Η Γλυκή προσφέρεται για διακοπές, καθώς διαθέτει άνετα νεόκτιστα ξενοδοχεία και οργανωμένες μονάδες εναλλακτικού τουρισμού, τα οποία διοργανώνουν υπαίθριες δραστηριότητες όπως ράφτινγκ, ιππασία και πεζοπορίες και σας προτείνουν να επωφεληθείτε των προσφορών τους, που συνδυάζουν διαμονή και δραστηριότητες κοντά στη φύση.

Δραστηριότητες

  • Εκδρομή στην Πάργα και το Σούλι σε απόσταση μισής ώρας από τη Γλυκή.
  • Ράφτινγκ: Η διαδρομή στον Αχέροντα ενδείκνυται για αρχάριους και είναι συνδεδεμένη με μύθος και παραδόσεις που σχετίζονται με την πομπή τον ψυχών στον Άδη.
  • Ιππασία: Υπάρχει οργανωμένη φάρμα με πολλά άλογα, και γίνεται ιππασία μεσ’τη φύση και με πολλά περάσματα στο ποτάμι.
  • Πεζοπορίες. Δημοφιλής και προσβάσιμη διαδρομή, για όλο τον χρόνο, είναι η διαδρομή  Σούλι-Γέφυρά Ντάλα- Γλυκή, διάρκειας περίπου 3-4 ωρών. Θεωρείται σχετικά εύκολη διαδρομή και την προτιμούν οι φυσιολατρικοί και ορειβατικοί σύλλογοι. Οι μεμονωμένοι επισκέπτες προτιμούν την περιήγηση στις πηγές.

Γραφεία Εναλλακτικού Τουρισμού

  • Το γραφείο “Pony Club”, βρίσκεται στη Γλυκή στις πηγές του ποταμού Αχέροντα, σε μία έκταση 15 στρεμμάτων. Όλο το χρόνο διοργανώνει πολλές εκδρομές και δραστηριότητες κατά μήκος του ποταμού και στην ευρύτερη περιοχή. Υπάρχουν οικονομικά πακέτα δραστηριοτήτων όπως ράφτινγκ, καγιάκ, πεζοπορία, διάσχιση φαραγγιού και τοξοβολία. Πληροφορίες, τηλ. 6980861611
  • To ξενοδοχείο Αχέρων Σπρινγκς (“Πηγές Αχέροντα”), έχει ως έδρα τη Γλυκή Θεσπρωτίας και διοργανώνει ράφτινγκ στις πηγές του Αχέροντα αλλά και άλλες δραστηριότητες όπως river trekking, καγιάκ και ιππασία. Βρίσκεται στα 500 μέτρα από τις πηγές, ενώ κατά μήκος του ποταμού θα συναντήσετε και την ταβέρνα του

 

 

 

 

 

Πηγή: www.in.gr

Leave A Response