Νέα Lexus RC Coupe

Νέα Lexus RC Coupe

Η Lexus θα παρουσιάσει επίσημα στο Τόκιο τη νέα Lexus RC Coupe -η οποία θα υιοθετεί σχεδιαστικά στοιχεία από τα πρωτότυπα LF-LC και LF-CC- σε δύο εκδόσεις, την RC 350 και RC 300h Hybrid. Ντεμπούτο στην επερχόμενη Έκθεση θα κάνει για την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, η νέα εντυπωσιακή Lexus RC Coupe, η οποία συνδυάζει την «πολυτέλεια με την προηγμένη τεχνολογία», σύμφωνα με τους ανθρώπους της φίρμας.

Ειδικότερα, η νέα Lexus RC Coupe ενσωμάτωσε σπορτίφ χαρακτηριστικά από τα LF-LC και LF-CC, με τη μεγάλη μάσκα μπροστά να αποκτά πολλές γρίλιες και έναν δυναμικό σχεδιασμό, ο οποίος τονίζεται ακόμα περισσότερο από τα ανασχεδιασμένα μπροστινά φωτιστικά σώματα με φώτα ημέρας LED και τις ευμεγέθεις 18άρες (προαιρετικά 19άρες) ζάντες αλουμινίου. Το μήκος του μοντέλου είναι 4.693 χλστ., ενώ το πλάτος του στα 1.838 χλστ. και το ύψος στα 1.394 χλστ. Επίσης, το μεταξόνιο είναι 2.730 χλστ.

Από την άλλη, στο εσωτερικό επικρατεί το «γνώριμο ύφος» της εταιρείας, που, όπως και στα πρωτότυπα LF-LC και LF-CC, προσφέρει «υπερπλούσιο εξοπλισμό, κύρος και λειτουργικότητα».

Σε ό,τι αφορά τα κινητήρια σύνολα, η Lexus RC Coupe θα έχει δύο εκδόσεις, την RC 350 με έναν V6 3,5 λτ. κινητήρα βενζίνης, ενώ η υβριδική παραλλαγή, RC 300h Hybrid, θα φέρει ένα 2,5 λτ. μοτέρ βενζίνης, που θα «συνεργάζεται» με έναν ηλεκτροκινητήρα (περισσότερα τεχνικά στοιχεία δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί). Επιπλέον, αργότερα θα προστεθεί και η κορυφαία έκδοση RC F, η οποία θα παρουσιαστεί στο Ντιτρόιτ το 2014 και αναμένεται να εφοδιάζεται από έναν V8 5λιτρο κινητήρα με απόδοση πάνω από 455 ίππους και 543 Nm ροπής.

 

 

 

http://www.autotriti.gr

Leave A Response