Δείτε που βρίσκεται το σπίτι της “Pele”, θεότητας της φωτιάς, του κεραυνού, του ανέμου και των ηφαιστείων !

Δείτε που βρίσκεται το σπίτι της “Pele”, θεότητας της φωτιάς, του κεραυνού, του ανέμου και των ηφαιστείων !

Δεν έχει σταματήσει από το 1983 να εκρήγνυται το ηφαίστειο Kilauea στη Χαβάη, το οποίο είναι το πλέον ενεργό από τα πέντε ηφαίστειο στο κεντρικό νησί της πολιτείας. Οι φωτογραφίες που τράβηξε ο φωτογράφος Sean King με φόντο τον έναστρο ουρανό θα μπορούσαν να θεωρηθούν εικόνες από… άλλο πλανήτη.

Ο φωτογράφος φτάνει σε απόσταση αναπνοής από τη λάβα και τις θερμοκρασίες των 15000 βαθμών Κελσίου, όπου κυριαρχούν δηλητηριώδη αέρια και… οι καμένες σόλες των παπουτσιών του.

Λάτρης των ηφαιστείων ο 47χρονος, ο οποίος πάσχει από αχρωματοψία (!), έχει αφιερώσει τη ζωή του στην καταγραφή τέτοιων εντυπωσιακών εικόνων και περιμένει για ώρες την ιδανική έκρηξη.

«Είναι μαγεία να βλέπεις νέα γη να σχηματίζεται να αλληλεπιδρά με τον ωκεανό. Αξίζει αναμφίβολα κάθε ζευγάρι μπότες που έκαψα για να φτάσω εκεί!», λέει στη Daily Mail.

Σύμφωνα με τη λαϊκή παράδοση της Χαβαής, τα πέντε ηφαίστεια του βασικού νησιού είναι ιερά ενώ ο κρατήρας Halemaumau του Kīlauea είναι το σπίτι της Pele, θεότητας της φωτιάς, του κεραυνού, του ανέμου και των ηφαιστείων.

 

Δείτε τις φωτογραφίες

Πηγή: http://www.newsbeast.gr/

Leave A Response